SJU Ploiesti: Eliberarea certificatelor de deces tot pe pile si interese se face?

2 1.015

SJU Ploiesti: Eliberarea certificatelor de deces tot pe pile si interese se face? Iată ce a observat un câmpinean, care venise să ridice trupul mamei.

Un cititor al Ziarului de Ploieși ne-a scris despre experiența pe care a trăit-o la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, aștetând să i se elibereze un certificat de deces pentru cea care i-a dat viață.

Omul nu a mai răbdat, când a văzut că angajații unei firme mortuare erau băgați în față și se întreabă, pe bună dreptate, dacă iar a ajuns o afacere această operațiune.

De altfel, cititorul susține că a auzit că iar se cer șpăgi sau se condiționează totul de apelarea la o anumită firmă de pompe funebre.

Lăsăm autoritățile și conducerea unității medicale să verifice dacă așa stau lucrurile.

Iată scrisoarea sa:

„Eu si intrebarile mele… 19.01.2019 ora 18.35 mama se stinge in Spitalul judetean Ploiesti. Salvarea care a transportat-o de la Campina la Ploiesti a sosit dupa 3 ore, (desi era suspecta de atac cerebral!), un medic de la interne a consultat-o dupa alte 7 ore ! Luni 21.01.2019, ora 08.00, astept in fata ghiseului unde se elibereaza certificat constatator al decesului si descopar o intreaga mafie.Dupa o ora sunt trimis la salonul unde a fost internata pentru o fisa medicala. Defilez prin spital fara sa fiu intrebat ce caut, reusesc sa obtin fisa si ma intorc la acel birou. Observ cateva persoane care reuseau foarte usor sa obtina actele, intreb si aflu ca sunt angajati ai unei firme de pompe funebre. Stau si ma intreb, se pot elibera actele daca nu este prezenta o ruda a mortului? Intreb deoarece angajatii firmelor de pompe funebre au prioritate la eliberarea actelor si la ridicarea mortilor de la morga. Verifica cineva camerele de supraveghere? Dupa 4 ore, la insistentele mele, au completat o fisa si m-au trimis la morga cu hainele decedatei. Dupa 2 ore de asteptare afara in frig, am fost informat de o femeie care scotea sunete grotesti, (angajata spitalului ! ?) ca nu imi poate prelua hainele decedatei deoarece nu a sosit o lista. Evalueaza cineva personalul spitalului? Ma intorc la acel birou, insist, amenintand ca merg la managerul spitaluilui, in cele din urma se trimite lista. Ajung iar la morga unde aceeasi femeie imi spune in scarba „ai de asteptat”. Aflu de la oamenii disperati, care asteptau in frig, ca ea este marea sefa „imbalsamatoarea”, ea taie si spanzura şi iti poti lua rudele decedate acasă doar în urma unor şpăgi (200 lei) sau în schimbul cumpărării de articole funerare de la o anumita firma. La ora 14.00, dupa o vizita la managerul spitalului, reusesc sa imi ridic mama decedata din acest spital al groazei. In toata aceasta perioada de timp angajatii unei anume firme mortuare intrau si ieseau din morga ridicand sicriu dupa sicriu, sfidand oamenii care asteptau in frig sa isi ridice rudele decedate,in conditiile in care gripa blochează spitalele, închide şcolile şi pune România în alertă! De ce lumea in care traim e atat de rea? Unde a disparut omenia?”, a scris Florin Marcu, din Câmpina.

Ziarul de Ploiești

2 Comentarii
  1. CristiBorcea says

    Adica intr-o zi au fost zeci de persoane decedate? Ca asa se intelege!?!?!?!

  2. Sebastian Cocos says

    La spitalul județean de urgență Ploiești mafia este instalată in toata regula. Doamna de care vorbea domnul de la Câmpina este cunoscută pentru faptele ei. Este condamnată penal pentru instigare la incendiere , are personalul spitalului la picioare , mai exact ofera o sumă de bani acelor persoane angajate care recomandă firma fiicei doamnei de la morga. Avem legi care condamnă vânzarea cadavrelor dar acolo toata lumea doarme. Cea mai gravă problemă consta in faptul ca exista suspiciuni că personalul sanitar deconectează persoanele aflate într-o stare precară de sănătate, ca sa încaseze banii de la recomandare. Aceleași tratamente primesc si de la ambulanță, au fost cazuri în care a ajuns firma de pompe funebre înaintea ambulantei… Nu vreau sa comentez mai mult. Faceți o investigație amănunțită, mergeți pe holurile spitalului mai exact la ghișeul prosectura, cititi legea 102/ 2014 , norme de aplicare hg 741/ 2016 si corelati cu legea 104/2003 republicată si veti intelege multe.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.