Primăria Păulești a sesizat poliția, după ce a găsit lacătele schimbate la rezervoarele cu apă

0 1.472

Primăria Păulești a sesizat poliția, după ce a găsit lacătele schimbate la perimetrele îngrădite unde se află amplasate rezervoarele cu apă care îi aparțin, aflate în sat Găgeni și în zona Malul Păuleștiului.

Incidentul se pare că a avut loc ieri, iar vinovați ar fi cei de la societatea Pama SRL, care au intrat cu forța pe proprietatea administrației locale.

În acest sens, autoritățile comunei au pus la dispoziția polițiștilor filmările unei camere de supraveghere.

Pe imagini se vede cum reprezentanții firmei care au administrat până recent rețeaua de apă a comunei sparg lacătele și urcă pe rezervoarele cu apă, înlocuind apoi cu propriile lacăte.

Astăzi, primarul și viceprimarul au fost la fața locului.

Unde au văzut că lacătele puse de reprezentanții administrației locale au fost înlocuite cu lacătele puse de reprezentanții Pama SRL.

Vă reamintim că prin hotărâre a Consiliului Local Păulești s-a înființat propria societate pentru gestionarea rețelei de distribuție apă potabilă – SC APA CANAL PĂULEȘTI SRL.

Din acest motiv, administrația locală se află în conflict deschis cu fostul operator privat.

Astăzi 08.05.2024 comisia numită prin HCL Nr. 73/30.04.2024 Hotărâre privind constituirea unei comisii pentru preluarea, administrarea si întreținerea componentelor sistemului de alimentare cu apa, preluate de la operatorul serviciului public de alimentare cu apa, formată din reprezentanți ai primăriei, reprezentanții Consiliului Local și din experți cooptați, însoțiți fiind de poliția națională au procedat la preluarea Sistemului de alimentare cu apă al Comunei Păulești și predarea către societatea nou înființată. Începând cu data de 09.05.2024 operatorul de alimentare cu apă al comunei SC APĂ CANAL PĂULEȘTI SRL va proceda la încheierea noilor contracte.” – a anunțat Primăria Păulești, săptămâna trecută.

SC Pama SRL a contestat în contencios administrativ decizia prin care i s-a reziliat contractul de delegare a serviciului public de alimentare cu apă și, considerând că încă gestionează rezervoarele, ca și celelelate componente ale sistemului, a vrut să se asigure că are acces la ele. Numai că bunurile aparțin administrației locale.

Pe cale de consecință, primarul Sandu Tudor a sesizat poliția, care a trimis o echipă pentru a constata ce s-a întâmplat.

După finalizarea conflictului din instanță, SC Apă și Canal Păulești SRL va prelua complet sistemul de distribuție și va începe să încheie contracte cu abonații rețelei de apă.

Intenția clară a administrației locale este de a scădea prețul de la 3,53 lei/mp la 3,23 lei/ mp, preț avizat de ANRSC în anul 2020.

De asemenea, autoritățile vor să asigure noi surse de apă, inclusiv prin foraje, dar și prin alte investiții.

CITEȘTE ȘI:

Primăria Păulești a demarat lucrarea care va aduce o nouă sursă de apă potabilă pentru comună

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.