Studenții Universității de Arhitectură vor prezenta proiecte de amenajare a pieței agroalimentare de lângă Halele Centrale Ploiești

0 325

Studenții Universității de Arhitectură vor prezenta proiecte de amenajare a pieței agroalimentare de lângă Halele Centrale Ploiești. Expoziția are loc vineri, începând cu ora 14:00, în cupola mare – ”zona Obelisc” (centrul incintei).

În cadrul expoziției #Ploiești Vizionar se va prezenta viziunea colectivă a studenților grupei internaționale de an 5, din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, asupra temei de proiectare a unei piețe agroalimentare (platou) în Municipiul Ploiești, situată în imediata vecinătate a clădirii Halelor Centrale.

Propunerile expuse reprezintă rezultatul unui proces intens de proiectare și analiză în care s-a încercat să se sintetizeze nu doar aspecte tehnice și funcționale proprii unei piețe agroalimentare, ci și potențialul său de a deveni un liant sociocultural.

Expoziția ilustrează percepția studenților, asupra modului în care o piață agroalimentară poate deveni mai mult decât un loc de comerț, un refugiu al simțurilor în peisajul urban, un spațiu care să inspire, să încurajeze interacțiunea socială și să promoveze sustenabilitatea urbană.

Proiectele au fost realizate sub îndrumarea conf. dr arh. Marius VOICA, asist. dr. arh. Maria TÎLVESCU-NICULA, asist. dr. arh. Maria CLENCIU

La procesul de analiză și îndrumare au participat în calitate de invitați arh. Alexandru BONDREA, președinte al Filialei Teritoriale Prahova a Ordinului Arhitecților din România și dl. Andrei Severin, fondator Piata Artizante, Păulești.

Evenimentul este organizat cu sprijinul membrilor Filialei Teritoriale Prahova a Ordinului Arhitecților din România.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.