Speriat de nemultumirile oamenilor, Raed Arafat anunta relaxarea regulilor de inmormantare

0 328

Speriat de nemultumirile oamenilor, Raed Arafat anunta relaxarea regulilor de inmormantare, pentru cei care au decedat cu diagnostic de coronavirus.

Raed Arafat a declarat, marţi seară, la Antena 3, că există un ordin al Ministerului Sănătăţii care trebuie ajustat şi că au existat discuţii în cadrul cărora „toată lumea” a fost de acord, inclusiv INSP, ca acest ritual să nu mai fie strict, ci trebuie relaxat, dar cu condiţia respectării unor reguli sanitare.

Şeful DSU a spus că nu crede că decizia este împiedicată pe linie politică, iar problema înmormântării a fost ridicată inclusiv în faţa premierului, de faţă cu reprezentanţii cultelor.

Finalul discuţiei a fost că toată lumea este de acord, inclusiv INSP, că trebuie modificată regula înmormântării, să devină mai permisivă, ca lumea să poată să facă ritualul cum cer obiceiurile, respectând unele reguli. Acest lucru a plecat de la discuţia respectivă că urmează să se modifice ordinul. Acolo a ajuns în comisii şi nu ştiu amănunte. Această problemă a fost ridicată şi cu reprezentanţii cultelor în faţa domnului premier. Este un ordin emis de Ministerul Sănătăţii, dar care acum trebuie ajustat. Am înţeles că nu Institutul, ci comisia de Medicină Legală nu ar fi fost de acord, dar trebuie verificat, nu ştiu”, a declarat Raed Arafat.

Recent, familia lui Nelu Ploieșteanu – decedat în noaptea dintre 1 și 2 aprilie – a refuzat să ridice, de la INML, cadavrul acestuia, pe motiv că nu putea să-l înmormânteze conform tradiției.

Nea Nelu nu va fi înmormântat ca un câine, nu există așa ceva, să-l duci la cimitir în momentul în care îl iei de la IML. Are dreptul la o slujbă. Soția lui e acasă, se simte foarte rău. Nu este dispărută. Este distrusă de durere, e pe pastile. Cât despre înmormântare, se va oganiza mâine (7 aprilie – n.r.). Legea nu permite priveghi, deși s-a dorit asta. Nu se poate! Există o revoltă a familiei! Familia crede că nu mai avea Covid! Familia se va supune legilor acestei țări. Dar nu era posibil să-l îngroape azi (6 aprilie – n.r.), măcar dacă le dădeau de ieri rezultatele!”, a declarat jurnalista Mara Bănică, la Antena 3.

CITEȘTE ȘI: Nelu Ploiesteanu a murit la spital! Cantaretul era din comuna Ciorani

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.