Alegerile din PSD Prahova, un show cu final cunoscut dinainte

0 128

Alegerile din PSD Prahova, un show cu final cunoscut dinainte. Zdp.ro a anticipat numele noului președinte încă din luna aprilie.

CITEȘTE ȘI:

SURSE: De ce a venit, în realitate, președintele PSD, Marcel Ciolacu, în Prahova

SURSE: PSD Prahova a găsit calea de tranziție la un nou președinte

Așa cum am anticipat, datorită voinței structurilor centrale ale partidului, prefectul Virgiliu Nanu va conduce organizația județeană, luându-i locul deputatului Bogdan Toader. Acesta din urmă a acceptat funcția de prim-vicepreședinte, dar și promisiunea că se va afla pe un loc eligibil la viitoarele alegeri parlamentare.

Tot prim-vicepreședinte a fost ales și senatorul Radu Oprea, care este și purtătorul de cuvânt al partidului, la nivel central.

Un alt parlamentar, senatorul Laura Moagher, a fost ales secretarul general al PSD Prahova, care va prelua mare parte din atribuțiile de organizare ale filialei.

Noua structură de conducere mai cuprinde și 17 vicepreședinți, între care se află și deputatul Rodica Paraschiv, deputatul Maya Teodoroiu, primarul orașului Vălenii de Munte – Florin Constantin, primarul orașului Comarnic – Sorin Popa, primarul comunei Cornu – Nanu Cornel, Andrei Țurcanu, Rareș Enescu, Georgiana Ardeleanu, Nicoleta Sprâncenatu, David Viter etc.

VEZI VIDEO (dă click/ facebook)

La alegeri au participat mai mulți reprezentanți de la nivelul conducerii centrale a partidului, respectiv miniștrii Familiei – Gabriela Firea, Sănătății – Alexandru Rafila, Transporturilor – Sorin Grindeanu și Muncii – Constantin Budăi.

A lipsit tocmai președintele PSD, Marcel Ciolacu, care în această perioadă este prins cu negocierile pentru noul Guvern, pe care ar trebui să-l și conducă din poziția de premier.

Noul președinte al PSD Prahova, care nu are experiență politică (înainte de a fi numit prefect de Prahova a condus Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară), are misiunea de a obține un scor bun la alegerile din 2024.

În funcție de acest aspect, Virgiliu Nanu poate spera să obțină și funcția de președinte al Consiliului Județean.

La Conferința Județeană a participat și primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, în calitatea posibilă de viitor candidat al social-democraților la alegerile locale din 2024, dar și deputatul PPUSL – Grațiela Gavrilescu, care ar putea candida pe un loc eligibil pe lista PSD Prahova pentru alegerile parlamentare, la fel cum a făcut și în 2020.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.