SURSE: De ce a venit, în realitate, președintele PSD, Marcel Ciolacu, în Prahova

0 548

SURSE: De ce a venit, în realitate, președintele PSD, Marcel Ciolacu, în Prahova. Vizita de miercuri a vrut să lămurească mai multe lucruri în organizația județeană de partid.

În primul rând, liderul social-democrat a dorit să stabilească data viitoarelor alegeri din PSD Prahova.

Se pare că acestea erau programate să aibă loc în primăvara acestui an, dar au fost discuții pentru amânarea lor până la toamnă.

Ciolacu a insistat, așa că surse au declarat pentru zdp.ro că o Conferință Județeană de alegeri a fost programată la jumătatea lunii mai 2023.

Cele mai mari șanse de a fi ales președinte al PSD Prahova le are actualul prefect, Virgiliu Nanu, susținut se pare de conducerea centrală a partidului.

Actualul președinte, deputatul Bogdan Toader, nu a renunțat la luptă și speră să fie sprijinit de membrii organizațiilor locale, cărora „le-a luat pulsul” în ultimele 7-8 luni.

Rămâne de văzut ce tabără va aduna mai mulți delegați și dacă opțiunea celor de la București va fi sau nu respectată. La mijloc sunt interese care nu îi privesc strict doar pe cei doi.

Un alt motiv pentru care Marcel Ciolacu a ținut să vină în Ploiești a fost pentru a-și arăta public susținerea pentru primarul Andrei Volosevici.

Acesta, după ce a fost suspendat din PNL, și-a anunțat intenția de a candida din partea altui partid în 2024, așa că social-democrații cred că ar putea fi un câștig.

Surse din Organizația Prahova susțin, însă, că nu toată lumea a fost încântată de idee și că viitoarea candidatură a lui Volosevici, pe lista PSD, este contestată de o parte dintre membri.

Iată și motivul pentru care primarul Ploieștiului a apărut alături de liderii social-democrați veniți de la nivel central. Ca o confirmare a susținerii de care are parte de la cel mai înalt nivel.

În plus, edilul se pare că a solicitat și sprijin politic pe parte administrativă, de la reprezentanții PSD din Guvern, mai ales că Marcel Ciolacu ar urma să devină premier și să-l înlocuiască pe Nicolae Ciucă.

În lipsa unor realizări vizibile, cel puțin până în prezent, Andrei Volosevici are nevoie de sprijin financiar pentru a finaliza mai multe proiecte locale, dar și pentru noi investiții. Inclusiv pentru a putea susține activitatea SC Termo Ploiești SRL, care necesită mulți bani, mai ales dacă se vrea menținut tariful pe gigacaloria livrată populației la un nivel decent, în sezonul rece 2023 – 2024.

Ziarul de Ploiești

FOTO: RepublikaNews.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.