Senatorul PSD de Prahova, Radu Oprea, favorit să preia Ministerul Economiei, în noul Guvern

0 48

Senatorul PSD de Prahova, Radu Oprea, favorit să preia Ministerul Economiei, în noul Guvern, după ce fostul premier, Mihai Tudose, ar fi refuzat.

Negocierile pentru rocada între PNL și PSD sunt pe ultima sută de metri.

Marcel Ciolacu trebuie să-și asume cât de curând funcția de premier, dar numai după ce finalizează negocierile cu liberalii privind viitoarea formă a executivului, dar și programul de guvernare.

Printre numele propuse să preia Ministerul Economiei se află și senatorul Radu Oprea, care nu ar spune nu unei astfel de propuneri.

Anterior, susțin surse politice din PSD, fostul prim-ministru Mihai Tudose ar fi refuzat să fie nominalizat pe această funcție.

Radu Oprea a mai condus Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în perioada 2018 – 2020.

La alegerile de astăzi, din Organizația PSD Prahova, prezentă la eveniment, Gabriela Firea a declarat: “Ne dorim foarte mult să păstrăm în continuare pentru echipa noastră, deoarece sunt rezultate palpabile, pentru oameni, pentru cetăţeni, nu doar pentru membrii PSD, că nu despre asta vorbim, Ministerul Muncii, cu domnul Marius Budăi, Ministerul Sănătăţii, cu domnul ministru Rafila şi, în premieră vreau să vă spun, noi, echipa, domnul preşedinte Ciolacu, domnul secretar general Stănescu, Sorin şi cu mine, ne-am dori foarte mult să se alăture echipei guvernamentale în calitate de ministru al Economiei domnul senator Radu Oprea. Deşi cu toţii îl stimăm şi îl apreciem pe ministrul nostru actual, din câte am înţeles, are alte planuri politice şi administrative. Am înţeles că propunerea ar fi ca domnul senator Oprea să preia într-o viitoare formulă guvernamentală acest portofoliu. Decizia nu este luată, nu s-a luat în acest moment, nu vrem noi să devoalăm din interiorul negocierilor, eu vă spun ce consider personal, care este opinia mea ca senator, coleg şi ca persoană care vine dintr-un loc foarte apropiat de judeţul dvs”.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.