Vrei să angajezi o bonă? Iată la ce trebuie să fii atent ca să găsești persoana potrivită pentru familia ta!

0 125

Odată cu venirea toamnei, ți-ai luat rămas-bun de la zilele însorite ale vacanței de vară și te întorci la muncă. Ca să nu-i lași singuri pe copii acasă, ai cerut ajutorul celorlalți membri ai familiei. Însă nu este un plan de lungă durată, așa că în loc să te concentrezi la job, începi să fii neliniștit și să simți o strângere de inimă: cine va avea grijă de cei mici cât vei lipsi de acasă?

Ei bine, poate a sosit momentul să angajezi o bonă, ca să fii mai liniștit pe tot parcursul zilei. Așa că, din articolul următor, vei afla ce poți face pentru a fi sigur că bona pe care o alegi este o persoană de încredere!

Sfaturi pentru a găsi o super dădacă

  • Ce faci înainte să alegi bona

Atunci când faci cunoștință cu cineva, prima impresie contează mult și dictează felul în care va evolua colaborarea respectivă. Iar ca să o cunoști cât mai bine pe viitoarea bonă, este bine ca ambele părți să se simtă cât mai confortabil. Dacă vei intervieva mai mulți candidați, atunci poate ești circumspect să inviți acasă mai mulți necunoscuți. Așadar, poți propune ca prima discuție să aibă loc într-o zonă neutră pentru toată lumea, undeva în oraș. Iar mai târziu, când ai decis cine e candidatul potrivit, poți purta o a doua discuție chiar acasă, unde îi vei putea observa comportamentul viitoarei bone față de copii. În acest fel și bona se va simți mai relaxată atunci când va realiza primul contact cu cei mici și ai ocazia să o cunoști mai bine.

De asemenea, pe lângă întrebările pe care le vei pune bonei despre experiența sa, nu uita să-i ceri și datele de contact ale familiilor la care a lucrat. Nu ezita să iei legătura cu acei părinți și să-i întrebi dacă totul a mers bine și dacă viitoarea bonă este o persoană de încredere.

Iar dacă vrei să ai parte de o siguranță mai mare în legătură cu acest proces, atunci apelează la o firmă cu experiență, care se ocupă de găsirea bonei potrivite pentru copiii tăi. Dar chiar și în acest caz, este bine să discuți cu părinții care au angajat-o, în trecut, pe bona respectivă!

  • Ce faci după ce ai ales bona

Fără doar și poate, viața noastră ar fi de departe mult mai ușoară dacă toți oamenii s-ar purta onest și responsabil. Însă, din păcate, acea lume perfectă nu se regăsește decât în cărțile pe care le citești copiilor înainte de culcare. În viața reală, ești nevoit să iei anumite măsuri pentru a te asigura că cei dragi sunt în siguranță, mai ales atunci când se află în compania unei persoane pe care nu ai apucat să o cunoști foarte bine. Adevărul este că, e mai bine să fii prevăzător decât să regreți, mai târziu, că n-ai făcut ce trebuia, deși aveai la dispoziție diferite opțiuni!

De exemplu, de la A2t.ro poți alege diferite modele de camere de supraveghere ascunse, care te ajută să urmărești comportamentul bonei atunci când tu nu ești acasă! În cazul unor camere de supraveghere obișnuite, este posibil ca bona să-și ascundă comportamentul real atunci când știe că se află în raza lor de acțiune. Dar prin intermediul camerelor ascunse, bona se va purta natural și vei afla repede dacă este aceeași persoană serioasă și atunci când tu nu ești de față!

De asemenea, după ce te întorci acasă și bona pleacă, întreabă-i pe copii cum și-au petrecut ziua, cum a fost cu bona și fii atent la vorbele lor și la limbajul corpului. Interacțiunea pozitivă cu cei mici este una dintre cele mai importante calități ale unei bone, așadar atunci când copiii o vor îndrăgi pe bonă și vor povesti activitățile pe care le-au desfășurat de-a lungul zilei, vei ști că ai găsit persoana potrivită. În sfârșit poți răsufla ușurat!

În concluzie, nu este ușor să găsești bona pe care o va îndrăgi întreaga familie, dar dacă ții seama de aceste sfaturi, vei reuși să găsești un ajutor de nădejde pentru familia ta!

Sursă foto: Shutterstock.com

(P)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.