Cat de ciudata e politica? PNL Prahova vrea guvern cu PSD, dar in judet colaboreaza cu USR

0 360

Cat de ciudata e politica? PNL Prahova vrea guvern cu PSD, dar in judet colaboreaza cu USR. Astfel, împacă și capra și varza.

Conform unor surse politice, liberalii prahoveni și-au dat votul, în ședința Biroului Politic Național, care a avut loc la Vila Lac, luni seara, ca viitorul guvern să se facă în jurul alianței cu partidul condus de Marcel Ciolacu.

Asta nu înseamnă automat că se va ajunge la o înțelegere în acest sens, deoarece vor urma negocieri dure, ținând cont de pretențiile PSD: vor premier și paritate la conducerea ministerelor.

Și cum PNL nu va renunța în veci la a da viitorul prim-ministru, precum și la faptul că nu vrea să cedeze ministere importante, cum ar fi cel al Justiției, este greu de anticipat dacă  actuala criză politică își va găsi o rezolvare rațională.

Pe de altă parte, conform unor surse citate de zdp.ro, PNL Prahova nici măcar nu se gândește la a abandona alianța cu USR Prahova, care îi permite să aibă o majoritate confortabilă în Consiliul Județean.

De altfel, nici bună parte dintre useriștii din județ nu doresc acest lucru, chiar dacă se feresc să o spună în mod deschis.

Rezultă un amalgam politic din care nimeni nu mai înțelege nimic, semn că partidele nu iau în calcul ideologiile, ci mai curând interesele de moment și, mai ales, accesul la banul public, prin reprezentanții de la nivel central sau local.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.