Una dintre cele mai mari investitii private din Prahova se face in anonimat, la capatul judetului

1 277

Grupul Banvit, considerat cel mai important producător de carne de pasăre din Turcia, va face una dintre cele mai mari investiții private în Prahova. Turcii sunt pregătiți să cheltuie câteva zeci de milioane de euro, însă evenimentul se desfășoară aproape în anonimat.

După ce a cercetat mai multe localități din județ, Grupul Banvit a ales o comună aflată aproape de granița de est, înspre Buzău.

Pe raza localității Tomșani, turcii vor construi – în mai multe etape – un abator, o fabrică de făinuri proteice și o fabrică de pre-ambalare a produsului finit.

Investiția, estimată la 40 milioane de euro, va oferi în final 1000 de locuri de muncă, dintre care 400 în prima fază.

„Pentru a-și asigura necesarul de apă, cifrat la câteva milioane de litri pe zi, Banvit va fora în zonă 6 puțuri, la o adâncime de aproximativ 200 metri. Noi, Primăria Tomșani, am convenit că le vom pune la dispoziție un teren de aproximativ 10 hectare din domeniul privat al localității, situat undeva înspre Albești-Paleologu și satul Cioceni, cu ieșire atât la DN1 B, cât și la DN1 D. Nu știm dacă le vom concesiona terenul sau îl vom vinde, urmează să stabilim detaliile. Cert este că am avut grijă să nu deranjăm sătenii, astfel că întregul complex va fi la aproape 2 km distanță de cea mai apropiată casă. Administrația locală va câștiga din taxe și impozite pe clădiri și terenuri.” –  a declarat, în exclusivitate pentru max-media.ro, primarul din Tomșani, Mihai Pelin.

Reclama dupa Articol – Banner 3
1 Comentariu
  1. serban vasile says

    Caut de munca

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.