Uite ce au descoperit inspectorii ITM Prahova si ce amenzi au aplicat in luna mai 2015

1 197

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, în luna mai 2015, acţiuni de control în domeniul relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 198.800 de lei. Au fost depistate 16 persoane care lucrau fără forme legale

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 200 controale, din care 196 au avut ca obiectiv munca fără forme legale.

S-au aplicat amenzi în domeniu de 121.800 de lei, din care 70.000 de lei pentru muncă la negru. Totodată, inspectorii de muncă au sancţionat contravenţional 5 angajatori şi 16 persoane fizice deoarece au acceptat să muncească fără forme legale de angajare.

De asemenea, pentru primirea la muncă a mai mult de 5 persoane fără contracte individuale de muncă a fost înaintată 1 propunere de cercetare penală.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 152 controale şi 143 de angajatori au fost sancţionaţi.

S-au aplicat amenzi în valoare de 770.000 de lei. Totodată, inspectorii de muncă au dispus oprirea a 12 echipamente de muncă pentru că există pericol de accidentare.

Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 13 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de către inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca accidente de muncă.

1 Comentariu
  1. Daniel Marinescu says

    Pe patronii care nu respecta Codul Muncii si nu dau salariile la timp angajatilor de ce nu-i verifica nimeni?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.