Senatorul Radu Oprea si fostul prefect Corneliu Popescu, audiati la DNA Ploiesti intr-un dosar de retrocedari

0 335

Senatorul PSD Radu Oprea și fostul prefect de Prahova, Corneliu Popescu, au fost audiați în această dimineață la DNA Ploiești. Surse judiciare vorbesc despre un dosar legat de retrocedări ilegale.

Senatorul Oprea a declarat că a fost citat în calitate de martor. Probabil, legat de fapte din perioada cât a fost prefect de Prahova (2009 – 7 luni). El a spus că nu are voie să ofere amănunte din dosar către presă. „Cu dragă inimă v-aş spune tot, dar mi-au spus să nu vă spun”, a precizat Radu Oprea.

Surse judiciare vorbesc de o investigație privind retrocedări ilegale de păduri către urmași ai familiei Cantacuzino. Ar fi vorba de 50 hectare de pădure, pe raza comunei FLOREȘTI.

În acelaşi dosar, săptămâna aceasta a fost audiat la DNA Ploieşti un fost subprefect al judeţului Prahova, Gabriel Hornoiu (2009 – 2012).

Astăzi, la DNA Ploiești a ajuns și fostul prefect al judeţului, Corneliu Popescu (2004 – 2007). Acesta a precizat că retrocedarea suspectă a avut loc în anul 2007, când el ocupa funcția respectivă.

Corneliu Popescu a mai declarat că nu poate spune dacă actualul senator Radu Ştefan Oprea a fost audiat în aceeași cauză privind retrocedarea unor păduri.

Este posbil ca în același dosar să fie citat și Nae Alexandri, fost subprefect și prefect în perioada 2006 – 2008. Nu știm, însă, în ce calitate.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.