Scandal pe tema traseismului in Consiliul Local Ploiesti. CCR e nimic pe langa secretarul Primariei…

0 175

Ședința Consiliului Local Ploiești, de astăzi, a fost la un pas de a fi suspendată, ca urmare a unei cereri introdusă pe nepusă masă de unul dintre aleși.

Ionuț Ionescu, de la PNL, a vrut să fie discutată situația consilierilor traseiști, pe baza hotărârii luate de Curtea Constituțională a României de a considera neconstituțională Ordonanța de Urgență 55/2014, privind trecerea primarilor, consilierilor județeni și locali de la un partid la altul, în toamna anului trecut.

Cererea îi viza pe consilierii George Botez (plecat de la PNL la PSD), Marcian Cosma (plecat de la PNL la PSD), Marilena Stanciu (de la PDL la PSD), Constantin Minea (de la PPDD la PSD), Daniel Neagu (de la PDL la PSD), Iulian Teodorescu (viceprimar – plecat de la PNL la PLR), Adrian Lupu (de la PNL la PLR), Radu Mateescu (de la PDL la PLR), Raul Petrescu (viceprimar – plecat de la PPDD la UNPR) şi Radu Socoleanu (plecat de la PPDD ca independent).

Practic, Ionuț Ionescu solicita excluderea acestora din Consiliul Local Ploiești.

Interesantă a fost reacția secretarei Primăriei, dna Oana Iacob, care a spus că ea nu va semna o astfel de hotărâre, dacă va trece de vot.  De ce? Cu ce argumente juridice? Nu am aflat. Și nu ne hazardăm să spunem că e de rău, dar măcar să ni se ofere explicații logice.

Într-un final, cei vizați și-au dat mână cu mână și au respins proiectul…

Situația aleșilor județeni și locali, care au acționat conform cu OUG 55/2014, dar nu știu acum dacă sunt în legalitate sau nu, ar trebui să se dezbată în Parlament. Care din motive simple de înțeles, amână o astfel de analiză.

PNL a spus clar că va cere excluderea celor care au migrat, în timp ce PSD, UNPR, PC și mai nou PLR au toate motivele să se opună, fiind beneficiarii ordonanței.

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.