Sa te tii circ! De la 1 martie, daca nu primesti bon fiscal, poti sa nu platesti marfa achizitionata

2 246

Românii care nu primesc bon la cumpărături sau la restaurant pot pleca fără să plătească. Decizia a fost adoptată astăzi de Guvern şi intră în vigoare de la 1 martie 2015.

Guvernul discută varianta, în contextul introducerii Loteriei bonurilor fiscale, ca în restaurante sau magazine să fie afişat public un anunţ conform căruia clientul are dreptul să nu achite contravaloarea produselor selectate sau consumate dacă nu i se înmânează un bon fiscal.

Această măsură face parte din măsurile pe care Guvernul doreşte să le ia împotriva evaziunii fiscale.

Printre aceste măsuri se numără şi Loteria bonurilor fiscale, care se adresează celor ce doresc să câştige sume importante de bani cu ajutoul bonului fiscal. Dacă proiectul va fi aprobat astăzi de guvern, loteria se aplica de la 1 aprilie.

Proiectul Loteriei bonurilor fiscale prevede că prima extragere va avea un fond de premiere de un milion lei.

Conform proiectului, pentru anul 2015, prima extragere lunară va fi în luna iulie 2015, dar vor putea fi organizate şi extrageri ocazionale. Fondul lunar de premiere este calculat la 1 milion lei.

Conform proiectului, persoanele fizice rezidente şi nerezidente care au împlinit deja vârsta de 18 ani şi deţin bonuri fiscale care atestă cumpărarea de bunuri sau servicii în ţară vor putea participa, din iulie, la „Loteria bonurilor fiscale”, bugetul total alocat pe şase luni din acest an urmând să fie 10 milioane lei

Loteria va fi organizată lunar, în prima duminică după data de 15 a fiecărei luni, pentru luna anterioară, dar va putea fi organizată şi ocazional, după minimum 15 zile de la sfârşitul intervalului calendaristic participant la Loterie, şi va consta în extragerea aleatorie de numere, respectiv un număr cuprins în intervalul dintre 1 şi 999 inclusiv, reprezentând valoarea totală a bonului fiscal fără subdiviziunile leului, inclusiv taxa pe valoarea adăugată, şi o dată calendaristică reprezentând ziua emiterii bonului fiscal, aferentă lunii sau intervalului calendaristic, după caz, pentru care este organizată Loteria, în vederea acordării de premii în bani.

La extragerile lunare vor participa bonurile fiscale emise în luna calendaristică anterioară organizării extragerii, iar la extragerile ocazionale participă bonurile fiscale emise în intervalul calendaristic anterior organizării extragerii, stabilit prin ordin al ministrului Finanţelor.

La finele anului trecut, Ministerul Finanţelor aprecia că la extragerile lunare vor fi acordate un număr de 160 de premii egale, câte 20 pentru fiecare regiune fiscală a ANAF, valoarea preconizată a fiecărui premiu fiind de 1.200 lei.

Conform documentului, pentru acest an, Ministerul Finanţelor va majora, în una sau mai multe tranşe, bugetul propriu cu 10 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară, pentru Loteria bonurilor fiscale.

Reclama dupa Articol – Banner 3
2 Comentarii
  1. Cine e idiotul care gandeste asa ceva? says

    De regula intai platesti si abia dupa aceea ti se elibereaza bonul. Ca sa iei marfa gratis ar trebui sa-ti iei banii inapoi cu forta, ceea ce se cheama JAF !!! Idiotilor!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.