Prahova: Fostul ministru, Gabriel Sandu, audiat astazi la DNA

0 222

Fostul ministru Gabriel Sandu s-a prezentat miercuri la sediul Direcției Naționale Anticorupție, el fiind cercetat penal în dosarul Microsoft.

Audierea vine după ce Gabriel Sandu a fost eliberat pe 23 ianuarie din arest preventiv și plasat în arest la domiciliu.

În dosarul Microsoft, Dorin Cocoș, Gheorghe Ștefan și Nicolae Dumitru sunt acuzați de trafic de influență și spălare de bani, iar Gabriel Sandu, de luare de mită în formă continuată și spălare de bani.

La ultima declarație, la DNA, Gabriel Sandu a spus că i-a dat lui Emil Boc 300.000 de euro, și că a mai dat bani lui Videanu, Berceanu și Robertei Anastase. De asemenea, a precizat că a cotizat pentru campania lui Traian Băsescu din 2009.

„În cursul procedurii de achiziție, pentru a sigura asocierii având ca lider D-CON.NET AG atribuirea contractului, Dorin Cocoș a pretins de la o persoană implicată în cauză foloase necuvenite pentru el, pentru Gheorghe Ștefan și pentru Gabriel Sandu, după cum urmează: Gabriel Sandu — 2.700.000 euro și 1.800.000 euro, Gheorghe Ștefan — 4.000.000 euro, Dorin Cocoș — 9.000.000 euro. Din fișa de date a procedurii de achiziție rezultă că au fost stabilite criterii de calificare restrictive, astfel încât să fie înlăturat de la licitație orice alt ofertant în afară de asocierea având ca lider D-CON.NET AG, în consecință, la 12.08.2009 a fost semnat un acord cadru cu această asociere de firme prin care Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale a achiziționat furnizarea dreptului de utilizare de produse software prin închiriere cu opțiune de cumpărare”, susțin procurorii DNA.

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.