Scandal la Câmpina, privind o lucrare în valoare de 9,72 milioane lei încredințată de administrația locală

1 1.151

Scandal la Câmpina, privind o lucrare în valoare de 9,72 milioane lei încredințată de administrația locală. Acuzațiile au fost lansate de pe un cont anonim de facebook.

La finele lunii octombrie, mai precis pe 28.10.2022, Primăria Câmpina anunța că a atribuit, ca urmare a unei licitații organizate pe SEAP, un contract-cadru pe trei ani, de întreținere a drumurilor locale.

Documentul face referire la „Lucrări de reparații îmbrăcăminți asfaltice prin plombări, aducere la cotă a căminelor și a gurilor de scurgere și reparații drumuri publice în municipiul Câmpina„.

Firma câștigătoare este RONI CIVIL INTEROUTE SRL, cu sediul în Băicoi. Pe SEAP, societatea apare reprezentată de către Ciprian Chirea (dă click pe cele 2 fotografii de mai jos).

În același timp, dl. Chirea apare și în declarația de avere a Roxanei Elena Gheorghe, membră a Consiliului Local Câmpina.

Cei doi ar deține la comun două terenuri, în cotă de 50%-50%, pe raza localității Poiana Câmpina (vezi foto mai jos, dă click).

Pe facebook, o postare lansată de pe un cont necunoscut, de acum două zile, susține că cei doi ar avea și o relație sentimentală și face o acuzație la adresa Roxanei Gheorghe.

O sursă din cadrul Consiliului Local, care a dorit să rămână anonimă, a precizat pentru zdp.ro că nu se poate vorbi de o stare de incompatibilitate în cazul consilierei din Câmpina, deoarece bărbatul care reprezintă firma nu este nici soțul acesteia, nici rudă directă. În plus, nu se poate vorbi nici de vreun tun financiar, deoarece contractul a fost dat prin intermediul unei licitații publice și nu a fost încredințat direct, iar votul din Consiliul Local a vizat repartizarea banilor pentru anumite cheltuieli bugetare, nu pentru vreo firmă anume.

Aceeași sursă a precizat că în spatele contului de pe facebook, care a lansat acuzațiile, s-ar afla un binecunoscut personaj din Câmpina.

Ziarul nostru a contactat-o telefonic pe consiliera Roxana Gheorghe, pentru a-i lua un punct de vedere, dar după discuție aceasta nu a dorit să publicăm tot ce ne-a spus.

În aceste condiții, nu putem decât să spunem că a negat acuzațiile, pe care le-a catalogat drept „aberații”.

În spatele scandalului, susțin surse locale, s-ar afla de fapt un conflict care a pornit în anul 2020 și care se anunță de lungă durată. Cei mai mulți câmpineni pot intui despre ce este vorba.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.