Procurorii au pus sechestru pe conturile si bunurile deputatului Sebastian Ghita

0 134

Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat, marţi, la ieşirea de la DNA Ploieşti, unde a stat câteva zeci de minute, că procurorii i-au pus sechestru pe bunurile imobile şi pe conturi, parlamentarul spunând că nu se consideră vinovat în dosarul în care este acuzat de favorizare de grup infracţional, privind licitația de la lucrarea de canalizare a orașului Comarnic.

”Nu mă consider vinovat și acest lucru îl poate stabili doar un judecător. (…) La momentul în care acești domni, din această societate (SC Grossman — n.r.), au obținut contractul, eu nu-i cunoșteam. (…) Pe Herțanu l-am cunoscut la un an sau un an și ceva, după ce a obținut acest contract în Prahova”, a precizat Ghiță.

Întrebat despre o eventuală demisie din Parlament, el a arătat că, dacă vreun judecător îi va stabili o vinovăție, atunci va lua în calcul și o astfel de măsură.

De asemenea, întrebat dacă îi este teamă că va ajunge după gratii, el a spus că fapta de care este acuzat nu se pedepseşte cu ”o măsură atât de dură”.

”Fapta nu e una care reclamă o măsură atât de dură. Legea nu prevede o pedeapsă atât de mare pentru presupusa faptă a mea şi de aceea nu sunt preocupat de această chestiune (posibilitatea de a fi condamnat la închisoare cu executare – n.r.)”, a mai spus Sebastian Ghiţă.

Deputatul a afirmat că procurorii DNA au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor sale imobile și asupra conturilor bancare până la concurența sumei de aproximativ 2 milioane euro.

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.