Joi e zi de greva in institutiile publice din Ploiesti. Nu se va lucra (partial) cu publicul

0 171

Nemulţumiţi de salariile mici, de lipsa acordării normei de hrană sau a tichetelor de masă, câteva sute de angajaţi din administraţia publică locală prahoveană vor intra joi, 30 aprilie, în grevă generală de o zi.

Este vorba de membrii de sindicat din Primăria Ploiești și din Consiliul Județean Prahova, însă nici aceștia nu vor protesta la unison, pentru că unii dintre ei nu au fost de acord cu greva, care presupune … să se stea la birouri.

Sindicatul Liber și Independent Primăria Municipiului Ploiești are 365 de membri, nu doar în primărie, ci și la Serviciul Public Local Comunitar de Evidență a Persoanelor, la Casa de Cultură I.L. Caragiale, la Parcul Memorial Constantin Stere, la Administrația Serviciilor Sociale Comunitare. Nu toți au fost de acord cu greva, așa că doar o parte vor lua parte la ea.„, a declarat pentru max-media.ro unul dintre liderii sindicali, dna Mariana Nae.

Așadar, deși s-a dorit ca protestul să fie un ultim semnal de alarmă tras de funcţionarii publici, sunt semne că Federația Națională a Sindicatelor din Administrație nu a reușit să-și convingă toți membrii că e bine să protesteze.

Revendicările sindicaliştilor vizează reglementarea şi liberalizarea acordării, începând cu anul 2015, a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, dar și creșteri salariale.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.