Prime Kapital construiește un proiect rezidențial cu 7 clădiri eficiente energetic în Ploiești. Cu ce avantaje vin acestea

0 295

Eficiența energetică a locuințelor este o temă de interes în ultimii ani, în condițiile în care aproape 30% din consumul de energie la nivel global este realizat de clădiri, acestea fiind responsabile și pentru aproape 15% din emisiile directe de CO2, potrivit datelor Agenției Internaționale pentru Energie.

De altfel, creșterea accelerată a prețurilor la energie aduce în atenție nevoia unor soluții eficiente de reducere a consumului, o casă eficientă energetic aducând beneficii pe termen lung, atât individuale, cât și colective.

În acord cu obiectivele de sustenabilitate pe termen lung, Prime Kapital, dezvoltator, investitor și operator imobiliar integrat, construiește Pleiades Residence, cel mai verde proiect rezidențial din Ploiești ce respectă standardele internaționale nZEB (nearly Zero-Energy Building).

Potrivit legislației în vigoare (Legea 372/2005, republicată) clădirile noi, pentru care recepția la terminarea lucrărilor se efectuează în baza autorizației de construire emise începând cu 31 decembrie 2020, trebuie să aibă un consum redus de energie (nZEB). O astfel de clădire este „o clădire care are o performanță energetică ridicată, pentru care necesarul de energie pentru asigurarea performanței energetice este acoperit în proporție de minimum 30% de energie din surse regenerabile, inclusiv energie din surse regenerabile produsă la fața locului sau în apropiere”.

Concret, acest lucru înseamnă că energia consumată pentru funcționarea normală a clădirii (necesară pentru încălzirea, ventilarea, iluminatul spațiilor comune, apa caldă menajeră), precum și cantitatea de emisii de dioxid de carbon, trebuie să se încadreze în anumiți parametri, stabiliți prin lege, ce diferă în funcție de zona în care este amplasată clădirea, dar și de destinația construcției.

Pentru clădirile dezvoltate în cadrul ansamblului Pleiades Residence din Ploiești s-a avut în vedere, încă din stadiul de concept, reducerea consumului de energie. Fațada clădirilor este izolată termic cu vată minerală bazaltică pentru o eficiență energetică sporită, ferestrele au dublu vitraj pentru a reduce pierderea de căldură, în timp ce o atenție deosebită a fost acordată izolației acoperișurilor și subsolurilor.

În cadrul proiectului poți găsi studiouri duble, apartamente cu 2, 3, 4 camere, apartamente tip duplex sau penthouse, cu ferestre înalte, atent proiectate și orientate pentru o expunere optimă la lumină naturală pe tot parcursul zilei.

Pleiades Residence oferă toate beneficiile unui ansamblu rezidențial unic – arhitectură personalizată, clădiri verzi, la standarde nZEB, 8.200 de metri pătrați de spații verzi și zone „car-free”, parcare supraetajată cu acces securizat și alee pietonală acoperită. Mai mult, ansamblul rezidențial Pleiades Residence este unicul din Ploiești care va beneficia de un proiect peisagistic integrat cu plante și arbori care au rolul de a purifica aerul și a reduce temperatura în zilele călduroase. Aproximativ 50% din suprafața totală a întregului proiect va fi rezervat pentru spații verzi și de promenadă.

Pentru mai multe informații despre Pleiades Residence, accesați: www.pleiadesresidence.ro

(P)

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.