Primăria Filipeștii de Pădure anunță că reabilitarea drumurilor locale va începe în primăvara anului viitor

0 353

Primăria Filipeștii de Pădure anunță că reabilitarea drumurilor locale va începe în primăvara anului viitor. Zdp.ro a aflat și câți kilometri urmează să fie asfaltați.  

După ce i s-a confirmat faptul că prin Programul Național “Anghel Saligny” i-a fost alocată suma de 16 milioane de lei (TVA inclus), pentru acest proiect, administrația locală a dat comandă pentru un studiu de fezabilitate.

Acesta a fost finalizat, recent, stabilindu-se că lucrările vor presupune asfaltări, săpări de șanțuri și realizarea unor rigole de preluare a apelor pluviale, dar și amenajarea intrărilor în curțile localnicilor.

Tot cu această ocazie s-a ajuns la concluzia că suma alocată va permite reabilitarea a aproximativ 8,8 kilometri de străzi pe raza comunei.

Toate procedurile au fost finalizate, urmează ca în Consiliul Local să se voteze indicatorii tehnico-economici. În luna decembrie, vom scoate lucrările de proiectare și execuție la licitație, pe SEAP, ceea ce ne va permite să ne apucăm de treabă în primăvara anului 2023. Va fi cel mai amplu program de modernizare al drumurilor locale, din istoria localității. Știm că este așteptat de mult timp și că unii au spus că investiția s-a tergiversat, dar localnicii să nu uite faptul că nu se poate face nimic bătând din palme. Există niște reguli, niște proceduri. Încet-încet, imaginea comunei se schimbă” – a declarat edilul-șef Ciprian Morărescu.

Edilul a subliniat faptul că, pentru acest proiect, Primăria Filipeștii de Pădure nu va fi obligată să cheltuie bani din bugetul local, catalogând acest lucru drept „o mare reușită”.

El a precizat că din fondurile pe care le are la dispoziție comuna se vor realiza alte lucrări.

În același timp, Consiliul Județean Prahova desfășoară o investiție pe fonduri europene, care prevede modernizarea și lărgirea străzii principale din Filipeștii de Pădure, respectiv DJ 720, dar și a podurilor de pe traseu.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.