CJ Prahova a aprobat amplasamentul noului drum județean „Variantă ocolitoare Păulești”

0 4.522

CJ Prahova a aprobat amplasamentul noului drum județean „Variantă ocolitoare Păulești” și declanșarea procedurii de expropriere a terenurilor necesare acestei investiții.

Proiectul a demarat încă de anul trecut, când s-a comandat un studiu de fezabilitate, deoarece se dorea obținerea unei finanțări de la nivel central.

Investiția a fost evaluată la suma totală de 175 milioane de lei (TVA inclus).

Viitorul drum va avea o lungime de 9,18 km, va fi încadrat în clasa III-a (tip drum național), având două benzi pe fiecare sens, și va permite viteze de până la 90 km/h.

Traseul începe de DJ 102 (km 5+307), aproape de intrarea în localitatea Păuleştii Noi, unde se va construi un sens giratoriu, şi urmează direcţia sud-est către nord-vest.

Viitorul drum județean intersectează DJ 155, la km 4+289 m al variantei ocolitoare, prin amenajarea unei intersecţii cu sens giratoriu, și se termină la intersecția cu DJ 100F – cu acces direct spre Țintea (Băicoi) – unde va fi amenajat un alt sens giratoriu.

Interesant este că și orașul Băicoi a anunțat, recent, că lucrează la proiectarea unei centuri ocolitoare, astfel că vehiculele care vin dinspre DN 1B (Buzău) și vor să meargă spre Brașov vor avea un traseu alternativ.

DETALII AICI Proiect inedit: Primăria Băicoi a dat comandă pentru o șosea de centură

Investiţia va cuprinde, pe lângă realizarea unei părţi carosabile prevăzută cu acostamente, rigole, şi construirea a 4 poduri/pasaje (pod peste pârâul Dâmbu; pod peste Valea Surlei, pod peste canal ANIF şi pasaj peste calea ferată), piste pentru biciclisti, parapet marginal etc.

* CÂȚI BANI AU FOST ALOCAȚI PENTRU EXPROPRIERI ȘI LISTA BENEFICIARILOR

Prin noua hotărâre, s-a aprobat declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere, conform competențelor prevăzute de lege în sarcina județului Prahova.

Valoarea estimată în acest sens este de 847.724,30 lei.

Numărul de proprietari care trebuie despăgubiți este de aproape 330, iar suprafață vizată de expropriere este de 307.664 mp.

Mai jos aveți listele cu cei care ar urma să primească banii (dă click pe poze pentru a vedea clar).

LISTA IMOBILE BĂICOI

LISTA IMOBILE BLEJOI

LISTA IMOBILE PĂULEȘTI

Vezi proiectul votat aici: https://cjph.ro/wp-content/uploads/2022/11/Prh30.pdf

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.