Ministerul Dezvoltării confirmă că va finanța 4 blocuri noi de locuințe în orașul Băicoi

0 215

Ministerul Dezvoltării confirmă că va finanța 4 blocuri noi de locuințe în orașul Băicoi, care vor avea cele mai moderne standarde de eficiență energetică.

Primăria Băicoi a mai reușit să dea o lovitură! Încă un proiect depus prin Planul Național de Redresare și Reziliență are asigurată suma necesară investiției.

Anunțul a fost publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Valoarea alocată este 8,74 milioane de lei (TVA inclus), iar cel mai mare câștig este că administrația orașului nu va cheltui niciun ban din bugetul local.

Pe strada Crișan, în zona fostei creșe, urmează să se construiască 4 blocuri, cu trei nivele P+1+M. Dimensiunile au fost limitate din cauză că în această parte a localității sunt doar case și trebuia respectat Planul Urbanistic.

Clădirile vor fi concepute pentru a avea un consum energetic cu cel puțin 20% mai mic decât în cazul soluțiilor clasice.

Așadar, materialele de construcție alese, dar și sistemele de iluminat, vor trebui să răspundă unor standarde clare de eficiență energetică.

„Locuințele vor fi de tip n-Zeb (nearly Zero-Energy Building – n.r.), respectiv clădiri cu un consum de energie aproape de zero. Sper ca în luna decembrie să fie semnat contractul de finanțare și imediat după să lansăm pe SEAP procedura de licitație (proiectare + execuție), astfel ca în primăvara sau vara anului viitor să reușim să demarăm lucrările”, a declarat primarul Marius Constantin.

Cele 24 de locuințe (fiecare bloc va avea 6) vor cuprinde atât apartamente, cât și garsoniere. Sunt destinate tinerelor familii din Băicoi.

Clădirile vor avea o suprafață desfășurată de 462 mp, ceea ce înseamnă că fiecare nivel va fi de 154 mp (aici fiind incluse și spațiile comune, cum ar fi casa scării).

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.