Perchezitii in Prahova, intr-un nou dosar de evaziune fiscala si spalare de bani

1 255

În această dimineață, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au efectuat șapte percheziții, în municipiul București și județele Prahova și Iași. Au fost puse  în aplicare patru mandate de aducere, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

Din datele și probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiții, prin intermediul unor societăți fantomă, înregistrau operațiuni fictive cu produse petroliere, închirieri de utilaje și prestări servicii, în scopul deducerii ilicite de T.V.A.

Prejudiciul produs bugetului de stat este estimat la 3.600.000 de lei.

Persoanele implicate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice — Sector 3.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al D.O.S. — I.G.P.R.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

1 Comentariu
  1. adrian says

    Dar despre ce firme vorbim ?? Numele lor 🙂

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.