Patronul care vindea burgeri cu foiţă de aur, condamnat la 5 ani de închisoare pentru trafic de influenţă

0 316
FOTO: Știri de Cluj

Avram Marius Gal, patronul unei firme din Cluj, a fost condamnat vineri de Tribunalul Bucureşti la cinci ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care este acuzat că, pe vremea când era consilier parlamentar, a promis unui om de afaceri că va interveni ca o companie de stat să achiziţioneze echipamente de protecţie împotriva COVID-19 de la firma acestuia.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Instanţa a mai dispus menţinerea sechestrului asigurător dispus de DNA pe averea inculpatului, până la recuperarea sumei de 440.940 lei.

Avram Marius Gal s-a remarcat în spaţiul public după ce s-a lăudat că a vândut burgeri şi mici în foiţă de aur la preţuri astronomice.

Potrivit presei locale, a trecut pe la mai multe partide, fiind pe rând membru al PSD, Partidului Popular Creştin-Democrat, al Partidului Liberal Democrat, Forţei Democrate, PNL, PC şi ALDE, după care a revenit în PSD.

El a fost trimis în judecată de DNA în octombrie 2020, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Conform DNA, în perioada 16 – 23 martie 2020, Avram Marius Gal ar fi pretins bani, aproximativ 600.000 lei, de la reprezentantul unei firme private, lăsându-l să creadă că ar avea influenţă asupra funcţionarilor unei companii naţionale, iar în schimbul banilor ar putea să îi determine să îşi exercite atribuţiile de serviciu astfel încât compania de stat să cumpere, în baza unui contract, echipamente de protecţie împotriva COVID-19 de la firma respectivă.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.