O victorie obținută greu, după un meci cu emoții. Petrolul – Iași 2-1 (VIDEO)

0 416

O victorie obținută greu, după un meci cu emoții. Vineri seară, FC Petrolul a bătut Poli Iași cu 2-1, golul victoriei fiind dat în ultimele minute.

Chiar dacă jocul echipei ploieștene scârțâie serios, cele două goluri au fost adevărate bijuterii tehnice.

Partida a debutat cu o ocazie uriașă pentru echipa gazdă. Atacantul nigerian Irobiso a primit o pasă excelentă, la marginea careului oaspeților, dar a tras slab, pe lângă bara stângă.

În minutul 12, o centrare găsește apărarea petrolistă dormind, așa că Bettaieb scapă în careu, preia mingea pe piept și apoi șutează din cădere, dar portarul Zima are o intervenție bună și evită golul.

Echipa din Iași a făcut legea în prima repriză, de altfel.

Profitând de „amorțeala” vizibilă din tabăra gazdelor, Ispas deschidea scorul pentru oaspeți, în minutul 30, după un corner, după ce Jair a uitat să îl lase în offside.

Irobiso, care pare cu gabaritul ușor depășit, mai ratează o ocazie uriașă pentru Petrolul, chiar înaintea pauzei, semn că și-a ieșit clar din formă. E adevărat că și portarul oaspeților, Ailenei, a avut o intervenție salutară.

În a doua parte a meciului, gazdele par să fi ieșit de la vestiare ceva mai hotărâte și mai puse pe fapte.

Petrolul a început repriza secundă cu multe mingi lungi, date peste defensiva ieșeană, care nu păreau să creeze ocazii.

Ba chiar în minutul 58, după un corner în careul gazdelor, Bordeianu prinde un șut extraordinar de la vreo 24 de metri, care trece la o palmă de bara stângă a porții apărate de Zima.

Suporterii petroliști sufereau la greu.

Asta până în minutul 61, când tânărul jucător împrumutat de la FCSB, Alexandru Musi, face o fază cu adevărat de geniu. Aflat în careul ieșean, preia o minge și se descurcă extraordinar între trei apărători, reușind să lovească balonul cu puțin efect, care s-a dus la colțul lung, pe lângă portarul Ailenei. Gol frumos!

În minutul 65, un contraatac fulger al ieșenilor se finalizează cu un șut pe poartă al lui Stefanovici, dar Zima apără încă o dată.

În minutul 87, oaspeții mai au o ocazie uriașă de a marca. După o fază în careul gazdelor, mingea ajunge la Matei care șutează în bară, de la 18 metri. Dacă era gol, Petrolul pierdea toate punctele.

Dar cum ocaziile ratate se răzbună, a venit faza din minutul 94 și golul atacantului kosovar Berisha, adus recent la Ploiești. Acesta a primit o pasă în partea stângă și „a zburat” vreo 20 de metri, pe lângă doi apărători de la Iași, pentru a șuta cu sete. Mingea lovește bara dreaptă, sare în bara stângă, apoi intră izbăvitor în poartă.

La finalul meciului, nu toți suporterii gazdelor au aplaudat, unii chiar le-au reproșat jucătorilor meciul mai slab făcut.

Dar e bine că Petrolul face 35 de puncte și se păstrează în lupta pentru play-off, cu șanse relativ egale cu alte trei echipe: Hermannstadt (care a pierdut meciul din deplasare cu Rapid și a rămas la 34 de puncte), Sepsi și U Cluj (ultimele două cu 33 puncte, dar și un joc mai puțin disputat).

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.