Garda Națională de Mediu anunță redeschiderea stației de tratare mecano-biologică a deșeurilor biodegradabile din Ploiești

0 416

Garda Națională de Mediu anunță redeschiderea stației de tratare mecano-biologică a deșeurilor biodegradabile din Ploiești, după remedierea deficiențelor constatate în 2023.

COMUNICAT

În luna august a anului trecut, o echipă de comisari din cadrul Comisariatului General al Gărzii Naţionale de Mediu a desfăşurat un control pe amplasamentul stației de tratare mecano-biologică a deșeurilor biodegradabile din Ploiești, județul Prahova.

În urma verificărilor, s-a constatat că operatorul economic nu a respectat prevederile Autorizaţiei Integrate de Mediu, pe platforma betonată şi în afara ei (pe spaţiu verde) existând munţi de deşeuri municipale depozitate ilegal.

După câteva verificări succesive pe durata a câtorva luni, în care s-au aplicat amenzi de 200.000 lei şi s-a suspendat activitatea societăţii, putem spune că situaţia a fost rezolvată (după cum se poate vedea şi în fotografii). În 14 februarie, societatea şi-a recăpătat autorizaţia de mediu şi poate funcţiona.

A fost nevoie, însă, de nu mai puţin de 4 controale, multă stăruinţă din partea comisarilor GNM, mult timp pierdut şi, probabil, din punct de vedere al operatorului economic, mulţi bani risipiţi. Dar, până la urmă, cum se spune, totul e bine când se termină cu bine!

Cu această ocazie, Comisarul General al Gărzii Naţionale de Mediu, domnul Andrei Corlan a declarat: “Acest caz putem spune că este unul cu final fericit. Lumea trebuie să înţeleagă că instituţia noastră nu face un scop în sine în a aplica amenzi. Comisarii în verificările pe care le fac, dau măsuri prin care te învaţă ce să faci ca să intri în legalitate. Dacă însă nu vrei să te conformezi şi sfidezi practic dreptul nostru al fiecăruia dintre noi la un mediu curat şi sănătos, atunci nu ezităm să aplicăm toate mijloacele de coerciție legale. Ne bucurăm însă când putem să n-o facem”.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.