O profesoară din Azuga a ținut să-și complice viața, iar acum este cercetată și de poliție

0 1.611

 

O profesoară din Azuga a ținut să-și complice viața, iar acum este cercetată și de poliție, nu doar de conducerea unității de învățământ.

În zilele de 29, respectiv 31 mai, la sediul secției de poliție din stațiune s-au prezentat trei persoane, care au declarat faptul că au nemulțumiri cu privire la comportamentul unui cadru didactic, care i-ar afecta pe copiii lor.

Conform unor surse din Inspectoratul Școlar Prahova, profesoara vizată de acele plângeri este cadru didactic al Liceului Teoretic Azuga.

Se pare că femeia a trecut în catalog notele obținute de elevii de clasa a VIII-a la Evaluarea Națională, în cursul săptămânii verzi, când nu aveau loc activități didactice.

Părinții s-au revoltat și au trecut la fapte. Ei susțin că notele de la simulare au fost puse în catalog fără acceptul elevilor și că, din cauza lor, mulți dintre copii au rămas corigenți la materia respectivă.

Drept urmare, nu s-au putut înscrie la liceu.

Mai mult, există plângeri mai vechi, privind și comportamentul zilnic al profesoarei, care ar fi unul agresiv și intimidant.

În acest moment, au loc cercetări disciplinare desfășurate atât de unitatea de învățământ, cât și de Inspectoratul Școlar Prahova.

Pe de altă parte, unele voci susțin că respectivul cadru didactic își face meseria bine și că acuzațiile nu pot fi dovedite, dar că, într-adevăr, este mai drastică în privința evaluărilor.

În urma sesizării părinților, polițiștii au deschis o anchetă de natură penală.

În cauză, la acest moment, polițiștii efectuează cercetări în vederea clarificării situației de fapt, urmând ca la finalizare, în funcție de rezultatul acestora să fie luate măsurile legale în consecință. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de abuz în serviciu și fals material în înscrisuri oficiale.” – a transmis Inspectoratul de Poliție Prahova.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.