A fost inaugurat Via Soarelui, traseul pentru cicloturism care uneşte judeţele Prahova și Buzău

0 923

Primul tronson al traseului Via Soarelui, drum destinat drumeţiilor şi iubitorilor de cicloturism, care va lega judeţul Prahova de Buzău, şi care se întinde pe distanţa a 20 de kilometri, a fost inaugurat în prezenţa a peste 100 de persoane.

Punctul de start al traseului a fost organizat în faţa Asociaţiei Centrul Cultural şi Comunitar Conacul Nucu din Urlaţi, de unde participanţii au plecat fie pe două roţi, fie pe jos, urmând indicatoarele şi bornele sculptate în piatră. Prima oprire pe traseu a fost la Muzeul Conacul Bellu, important monument de secolul al XIX-a.

VEZI VIDEO AICI (dă click)

Via Soarelui e un drum de peste 150 kilometri, care unește cele 15 localități din arealul Dealul Mare și trece prin județele Prahova și Buzău.

Inițiativa promovează cramele din zonă, oamenii cu povești, producătorii locali, obiectivele turistice, meșterii și peisajele instagramabile, contribuind la dezvoltarea turismului ecologic, mai ales că participanții au dat o mână de ajutor la igienizarea zonei.

Via Soarelui este un proiect susţinut de Asociaţia ZI de BINE, creat şi implementat de Asociaţia Centrul Cultural şi Comunitar Conacul Nucu, menit să le ofere bucureştenilor, ilfovenilor, prahovenilor, buzoienilor şi nu numai o alternativă pentru petrecerea timpului liber.

Ziarul de Ploiești

 

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.