Uite ce spune angajatul SPFL Ploiesti, care si-a aruncat ochiul in datele unor jurnalisti, politicieni si oameni de afaceri

0 193

DREPT LA REPLICA

                    „In urma articolului publicat pe siteul/publicatia dumneavoastră în care sunt acuzat de doamna director al Serviciului Public Finante Locale, Simona Dolniceanu, că as fi verificat ilegal mai multe persoane importante din Ploiești (politicieni, oameni de afaceri și jurnaliști) vreau să precizez că lucrând la Serviciul de Urmărire și Încasări Creanțe Bugetare puteam accesa baza de date în vederea identificării de persoane cu debite restante în vederea urmăririi lor.

De asemeni, nu mi s-a adus la cuoștință pana in acest moment că aș fi fost sancționat de Comisia de Disciplină, am aflat acest lucru din presă.

Mai mult, în fișa postului este menționat faptul că ”funcționarul verifică periodic baza de date în vederea identificării persoanelor cu obligații bugetare restante împotriva cărora se poate începe executarea silită” .

CITEȘTE ȘI: Un fost vicepresedinte TSD, consilier la SPFL Ploiesti, mi-a accesat ILEGAL rolul fiscal. Din curiozitate !

De asemenea, Comisia de Disciplină a trimis către diferite persoane adrese prin care le cere să comunice dacă aceștia m-au mandatat să le comunic informații cu privire la impozite și taxe, marea majoritate a acestora răspunzând afirmativ. Toate rolurile care au fost accesate au fost fie la cererea unor debitori fie în interesul serviciului, conform fișei postului și respectând cu strictețe legislația în vigoare.

Având în vedere nota internă din ianuarie 2015 funcționarii au obligația să acceseze strict rolurile contribuabililor corespunzătoare străzilor ce le revin prin repartiția realizată de șeful ierarhic, dar prevederile acestei note interne nu au caracter retroactiv ori în cazul meu se face vorbire de anul 2014.

Pe înțelesul tuturor, dacă venea un contribuabil la orice funcționar și cerea date despre situatia lor fiscala aceștia ofereau informațiile cerute, întrucât nu era nimic ilegal. (asta până la emiterea notei interne din 2015)

Singurul lucru bun ca urmare a acestei ”executări pubice” a mea este faptul că Serviciul Public de Finanțe Locale a sesizat organele abilitate din Justiție, care vor face lumină în acest caz și îmi vor demonstra nevinovăția.”

Vă mulțumesc,
Adrian Năescu, functionar SPFL

P.S. Din informațiile noastre, dl Năescu nu prea avea voie să vadă anumite roluri fiscale, iar ideea că a fost „mandatat” chiar de către cei vizați pică. O să urmărim cu toată atenția ancheta Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, mai ales că nu stă în picioare nici ipoteza că acționa în interes de serviciu (Vezi declarația dată ieri jurnalistului Iulian Maxim și publicată deja pe max-media.ro, prin care chiar dl. Năescu recunoaște că s-a uitat pe rolul fiscal al ziaristului fără a avea dreptul, motiv pentru care și-a cerut scuze.)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.