De astazi, elevii de clasa a VIII-a se pot inscrie la Colegiul Militar din Breaza

0 300

De astazi, elevii de clasa a VIII-a se pot inscrie la Colegiul Militar din Breaza, pentru examenul de admitere din 2022.

Înscrierile se fac în perioada 10.01 – 25.03.2022, iar doritorii trebuie să aibă vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2022 (anul desfășurării concursului de admitere) și să fie absolvenți ai învățământului secundar inferior sau gimnazial sau să facă dovada absolvirii acestuia până la data clasificării finale – ultima etapă a concursului de admitere.

Absolvenții clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenți și au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, în învățământul liceal sau profesional, nu se pot înscrie în vederea participării la procesul de recrutare, selecție și admitere în clasa a IX-a la învățământul liceal militar.

Învățământul liceal militar, nu doar la Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza, dar și la celelalte 4 unități similare din țară, este gratuit.

Are ca misiune pregătirea științifică și umanistă generală a elevilor prin studii de nivel liceal, pe filiera vocațională, în profilul militar, specializarea matematică-informatică.

Pentru mai multe informații, consiliere şi înscriere, în vederea participării la selecție, unul dintre părinți sau tutorele trebuie să contacteze personalul biroului informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparțineți, respectiv Centrul Militar Județean (CMJ) Prahova, Ploiești, Șoseaua Vestului nr. 14 – 16, tel. 0244- 552895 și email: recrutare_prahova@mapn.ro.

În acest moment NU se fac înscrieri pentru formarea personalului militar (ofițeri, maiștri militari, subofițeri și soldați/gradați profesioniști).

Colegiul Național Militar Dimitrie Cantemir Breaza are 120 de locuri disponibile (fete și băieți).

În anul şcolar 2021-2022,  prima medie de admitere a fost 9,97 și ultima a fost 8,14.

Admiterea se desfășoară astfel:

  • depunerea dosarelor (înscrierea candidaților)
  • selecția dosarelor
  • examinarea medicală
  • susținerea probelor sportive
  • susținerea unor examene scrise tip grilă la  Limba și literatura română și la Matematică

 

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.