Conflictul dintre primarul Andrei Volosevici și PNL afectează interesele ploieștenilor

0 152

Conflictul dintre primarul Andrei Volosevici și PNL afectează interesele ploieștenilor, cu impact grav pe termen scurt și mediu.

Ruptura a ajuns până în punctul în care edilul a fost suspendat din partid. Din păcate, nu se rezumă doar la acest efect.

Consilierii liberali au ajuns să voteze împotriva proiectelor inițiate de primar, care la rândul său nu se mai consultă cu propriul partid când ia o decizie executivă.

Fiecare parte susține că apără interesele ploieștenilor, dar niciuna nu deține adevărul suprem și, ca urmare, nu poate acționa independent.

Mai mult, pentru că președintele Consiliului Județean Prahova este chiar președintele filialei județene a PNL, cele două instituții nu prea mai colaborează.

Iar aceste lucruri nu sunt de bun augur, ci dimpotrivă.

Sigur, orgoliile politice sunt mari și nu par să dea dovadă de înțelepciune. Din păcate, cei care pierd pe termen scurt și mediu sunt tocmai ploieștenii.

Iar municipiul pare blestemat să asiste la un nou conflict, după ce în mandatul trecut am avut parte de o situație similară, între primarul Adrian Dobre și majoritatea din Consiliul Local, asigurată de PSD și reprezentată de viceprimarul Cristian Ganea.

Iar lecția predată de electorat, care nu l-a mai vrut nici pe Dobre, dar nici pe Ganea în 2020, pare să fie uitată în aceste momente.

Cu alte cuvinte, dacă acest conflict va continua la fel de virulent până în 2024, riscul este ca atât primarul Andrei Volosevici să piardă, dar și PNL.

Logica asta spune. Numai că nu știm dacă logica funcționează în mediul politic.

Adevărul este, probabil, ca de obicei, undeva la mijloc. Fie cele două părți vor înțelege că trebuie să stopeze actuala situație și să găsească o soluție de mijloc, în care interesul public să fie pus pe primul plan, fie vor merge pe aceeași cale, cu consecințe grave din punct de vedere administrativ.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.