Proiect inedit: Primăria Băicoi a dat comandă pentru o șosea de centură

0 1.044

Proiect inedit: Primăria Băicoi a dat comandă pentru o șosea de centură, care va trece prin partea de sud a localității.

Viitorul drum va oferi acces mai facil între DN1 B – DJ102 (zona Găgeni) – DN1, urmând să devieze transportul greu din centrul orașului în afara lui.

În acest sens, după finalizarea investiției, autoritățile vor să dea și o hotărâre de Consiliul Local, care să limiteze greutatea autovehiculelor ce străbat Băicoiul.

Conform primelor informații, obținute de zdp.ro, viitoarea șosea de centură (FOTO – cu verde) va avea 2 tronsoane:

1) Zona de intrare în oraș, dinspre DJ 102 (Găgeni, com. Păulești), Str. Independenței – str. Înfrățirii (cu ieșire spre zona industrială Liliești și spre DN1, unde se va amenaja un pasaj rutier suspendat)

Acest tronson va fi legat de localitate în dreptul străzilor Paltinului și Viitorului.

2) Str. Înfrățirii – str. 9 Mai, zona de ieșire din Băicoi spre DN1 (cu legătură spre Câmpina – Brașov)

Acest tronson va fi legat de localitate în dreptul străzilor 23 August, Oțelului, A.I. Cuza și Mihai Viteazul.

Pentru a se realiza viitoarea șosea de centură, cu o lungime totală de aproximativ 10 kilometri, administrația locală va fi obligată să facă mai multe exproprieri și să construiască un pod peste pârâul Dâmbu.

Studiul de fezabilitate este deja întocmit.

Centura orașului va oferi mai multe avantaje. Primul ar fi că scoatem traficul greu în afara zonelor aglomerate ale localității, ceea ce va micșora automat zgomotul în locurile populate și va păstra mai bine calitatea asfaltului. Un alt avantaj este că se va mări suprafața terenurilor care vor face parte din intravilan, cu posibilitatea apariției unor noi cartiere rezidențiale sau ale unor noi investiții” – a spus Marius Constantin, pentru zdp.ro.

Primarul orașului Băicoi a precizat că proiectul urmează să fie depus spre a se obține finanțare prin PNRR.

Ziarul de Ploiești

Adresa ta de email NU va fi publicata.