ANM: Cum va fi vremea de Revelion și până pe 8 ianuarie 2023

0 205

Vremea se va încălzi uşor în toată ţara până pe 1 ianuarie 2023, după care temperaturile vor începe să scadă, iar probabilitatea de precipitaţii este mai ridicată în intervalul 27-31 decembrie şi după 4 ianuarie, conform estimărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru perioada 26 decembrie 2022 – 8 ianuarie 2023.

Conform datelor, vom avea un Revelion fără zăpadă în zonele de șes și deal. La munte, este posibil să fulguiască ușor, dar nu sunt așteptate ninsori bogate.

MUNTENIA – vremea se va răci în primele zile ale intervalului, astfel că valorile termice diurne vor ajunge la 6-7 grade Celsius şi cele nocturne la -3…-2 grade. Ulterior, vremea se va încălzi din nou, iar la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 10-12 grade, iar cele minime la 2 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere spre medii regionale ale maximelor de 6 grade şi ale minimelor de -1 grad. Probabilitatea de precipitaţii slabe va fi în creştere în a doua jumătate din interval, dar mai ales după data de 4 ianuarie.

TRANSILVANIA – la începutul primei săptămâni, valorile termice vor fi în scădere până la medii ale maximelor de 3 grade şi ale minimelor în jurul a -5 grade. Până în data de 1 ianuarie, vremea se va încălzi din nou şi, în medie, valorile diurne vor ajunge la 9…10 grade, iar cele nocturne la 2…3 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere spre medii regionale ale maximelor de 4…5 grade şi ale minimelor în jurul a -2 grade. Probabilitatea de precipitaţii slabe va fi relativ ridicată în zilele de 27, 28 şi 31 decembrie şi după data de 4 ianuarie.

MOLDOVA – după răcirea din primele zile ale intervalului, când valorile termice diurne vor ajunge la 5 grade şi cele nocturne la -3 grade, vremea se va încălzi din nou. Astfel, la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 10…12 grade, iar cele minime la 3 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere spre medii regionale ale maximelor de 4 grade şi ale minimelor de -2…-1 grad. Probabilitatea de precipitaţii slabe va fi relativ ridicată în jurul datei de 28 decembrie şi după data de 4 ianuarie.

BANAT – valorile termice vor fi în scădere în primele zile din interval până la medii ale maximelor de 7 grade şi ale minimelor în jurul a 0 grade. Până la finalul primei săptămâni, vremea se va încălzi din nou, iar în medie, maximele vor ajunge la 13 – 14 grade, iar minimele la 4 – 5 grade Celsius. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere spre medii regionale ale maximelor de 6 – 7 grade şi ale minimelor de -1, respectiv 0 grade. Probabilitatea de precipitaţii slabe (mai ales ploi) va fi ridicată în zilele de 27, 28, 30 şi 31 decembrie, dar în restul intervalului condiţiile vor fi reduse.

CRIȘANA – valorile termice vor fi în scădere în primele zile din interval până la medii ale maximelor de 5 grade şi ale minimelor în jurul a -2 grade. Până în data de 1 ianuarie, vremea se va încălzi din nou şi, în medie, valorile diurne vor ajunge la 12 – 13 grade, iar cele nocturne la 5 – 6 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere spre medii regionale ale maximelor de 5 – 6 grade şi ale minimelor de -1…0 grade. Probabilitatea de precipitaţii slabe (mai ales ploi) va fi ridicată în zilele de 27, 28, 30 şi 31 decembrie, dar în restul intervalului condiţiile vor fi în general reduse.

MARAMUREȘ – Valorile termice vor fi în scădere şi în Maramureş în primele zile din interval până la medii ale maximelor de 3 grade şi ale minimelor în jurul a -3 grade Celsius. Până la mijlocul intervalului, vremea se va încălzi din nou, iar în medie, temperaturile maxime vor ajunge la 10 grade, iar minimele la 4 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere spre medii ale valorilor diurne de 4 grade şi ale minimelor de -2…-1 grad. Probabilitatea de precipitaţii slabe (mai ales ploi) va fi în general ridicată în prima jumătatea a intervalului. În rest, vor mai fi condiţii pentru precipitaţii, dar la cote mai reduse.

DOBROGEA – la începutul intervalului, vremea se va răci. Astfel, valorile termice diurne vor ajunge la 5 grade, iar cele nocturne la 1 grad. Apoi, vremea se va încălzi din nou şi astfel, la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 11 grade, iar cele minime la 4 – 5 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere spre medii regionale ale maximelor de 5 – 6 grade şi ale minimelor de 1 – 2 grade. Probabilitatea de precipitaţii slabe va fi în creştere după data de 4 ianuarie, iar în restul intervalului va fi relativ scăzută

OLTENIA – la începutul intervalului, răcirea vremii va duce valorile termice diurne spre medii de 7 grade, iar cele nocturne spre -2 grade. Apoi, vremea se va încălzi din nou şi astfel, la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 11 grade, iar cele minime la 4…5 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere spre medii regionale ale maximelor de 12 grade şi ale minimelor de -1…0 grade. Probabilitatea de precipitaţii slabe va fi în creştere în primele zile din interval şi după data de 4 ianuarie, iar în restul intervalului va fi relativ scăzută.

LA MUNTE – vremea se va răci la începutul intervalului, valorile termice diurne vor ajunge la medii de 0 grade, iar cele nocturne spre -7 grade Celsius. Apoi, vremea se va încălzi din nou şi astfel, la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 6 grade, iar cele minime la 0…1 grad. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere spre medii regionale ale maximelor de 0 grade şi ale minimelor de -6…-5 grade. Probabilitatea de precipitaţii slabe se va menţine pe tot parcursul intervalului, dar va fi mai ridicată la început, în jurul datei de 31 decembrie şi după 4 ianuarie.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.