Viktor Orban, după o întâlnire informală cu premierul Ciolacu: „Începutul unei frumoase prietenii”

0 385

Presa din Ungaria a relatat despre prezența premierului Viktor Orban la București, care ar fi luat masa cu Marcel Ciolacu, în cadrul unei întâlniri informale.

Liderul de la Budapesta ar urma să participe la Băile Tuşnad, la cea de-a 32-a ediţie a Universităţii de Vară de la Tuşnad (Tusványos).

Premierul român Marcel Ciolacu l-a primit miercuri pe premierul ungar Viktor Orbán la un prânz privat care a avut loc la Bucureşti, a transmis Bertalan Havasi, şeful biroului de presă al prim-ministrului Ungariei, către agenţia ungară de presă MTI. Cei doi şefi de guvern au purtat o conversaţie informală despre afaceri bilaterale şi europene”, arată Hirado.hu, portal în limba română al MTI.

Ulterior, potrivit unui comunicat al Guvernului, prim-ministrul Marcel Ciolacu a subliniat că, în ansamblul relaţiilor româno-ungare, partea română îşi doreşte să menţină o abordare deschisă, pozitivă, constructivă şi concentrată pe proiecte concrete în beneficiul cetăţenilor din cele două state.

Totodată, şeful Executivului de la Bucureşti a salutat susţinerea manifestată de guvernul maghiar pentru eforturile României de aderare la spaţiul Schengen şi a exprimat speranţa că Ungaria va continua să fie un aliat al ţării noastre în această privinţă.

„Cei doi premieri au discutat despre iniţierea unui proiect comun de infrastructură care să aibă un impact economic semnificativ pentru ambele ţări”, se arată în comunicat.

De asemenea, premierul român a subliniat necesitatea intensificării investiţiilor companiilor româneşti în Ungaria.

În perspectiva preluării Preşedinţiei Consiliului UE de către Ungaria în primul semestru al anului viitor, a avut loc şi un schimb de opinii pe tema priorităţilor la nivel european, precizează sursa citată.

Nu în ultimul rând, în cadrul întâlnirii, premierul Ciolacu a evidenţiat şi importanţa transmiterii de mesaje de susţinere a solidarităţii şi unităţii la nivelul Uniunii Europene, a sprijinului UE şi NATO pentru Ucraina în contextul agresiunii militare a Rusiei.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.