Viitoarea statiune Padina-Pestera vrea sa aiba o partie de schi spre Sinaia

0 359

Viitoarea statiune Padina-Pestera vrea sa aiba o partie de schi spre Sinaia, motiv pentru care vor să solicite sprijinul autorităților prahovene. 

CITEȘTE ȘI: Dambovita: Autoritatile au primit unda verde sa construiasca o statiune care sa rivalizeze cu Valea…

Cu sprijinul Centrului de Cercetare, Proiectare, Execuţie şi Consulting, din cadrul Universității de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti, CJ Dâmbovița a pornit la întocmirea unui „Masterplan – Strategie de dezvoltare spaţială” al staţiunii de pe raza comunei Moroeni.

În acest sens, urmează să fie realizat Planul Urbanistic Zonal (PUG), care va reglementa modul de construire în zona Peştera – Padina.

Pentru ca stațiunea montană să fie fezabilă, CJ Dâmbovița vrea să amenajeze trei pârtii, dintre care două pe raza județului și una care să coboare spre Sinaia. Pentru cea din urmă, au nevoie de sprijinul autorităților prahovene.

Am venit cu propunerea să facem un protocol cu judeţul Prahova, pentru a avea încă o pârtie de schi, care să plece din zona noastră, judeţul Dâmboviţa, şi să coboare până la Sinaia, în afară de pârtia Cocora, despre care discutam până acum. Dacă realizăm ceea ce ne-am propus, vom avea trei pârtii de schi – două pe raza judeţului Dâmboviţa şi una în colaborare cu judeţul Prahova, ceea ce specialiştii în domeniu au spus că este realizabil”, a precizat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ştefan, pentru Adevărul.ro.

Viitoarea stațiune ar urma să permită construirea de hoteluri, de pensiuni, dar se pare că va avea și o zonă de camping.

Va fi deservită de o instalaţie de transport pe cablu, însumând 1.970 metri de telegondolă şi 628 metri de teleschi.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.