Vezi ce lucrare trebuie facuta de urgenta, in comuna Filipestii de Padure

0 495

Vezi ce lucrare trebuie facuta de urgenta, in comuna Filipestii de Padure, din cauza unui proiect cu finanțare europeană, pe care CJ Prahova îl derulează.

Consiliul Județean a accesat fonduri UE pentru modernizarea DJ 720, care leagă DN1 de județul Dâmbovița.

Pentru că procedura este avansată și, după modernizarea carosabilului, timp de 5 ani nu va mai fi posibilă o intervenție la straturile de asfalt ce urmează a fi turnate, Primăria Filipeștii de Pădure a decis să facă de urgență o investiție.

Este vorba despre reabilitarea conductei de apă de pe raza localității, construită de-a lungul DJ 720.

Aceasta are o vechime de câteva decenii și este realizată din azbociment – un material destul de rezistent, dar care a fost interzis în România, începând cu anul 2003, deoarece s-a stabilit că poate provoca boli grave. Așadar, s-a considerat că lucrarea este mai mult decât necesară.

În consecință, administrația locală dorește să înlocuiască tronsonul de conductă dintre punctele Provița și Materlec (zona blocuri) și va folosi un material modern în acest sens, care nu va mai constitui un pericol pentru sănătatea localnicilor.

După finalizarea lucrării, Primăria Filipeștii de Pădure intenționează – în funcție și de ce bani va avea disponibili – să extindă rețeaua de apă din comună, dar și canalizarea.

Programul de investiții se va derula pe mai mulți ani.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.