Vesti proaste pentru grupul care a executat lucrarile de canalizare din Comarnic. Un inculpat a colaborat cu DNA

0 264

Unul dintre oamenii de afaceri reţinuţi în dosarul privind fraudarea unor fonduri europene, la lucrarea de canalizare a orașului Comarnic, a colaborat cu anchetatorii, recunoscând faptele de care este acuzat, astfel că anchetatorii nu vor mai cere arestarea sa.

Procurorii DNA Ploiești, care anchetează dosarul de corupţie în care este implicat cumnatul premierului Ponta, nu vor cere arestarea preventivă a lui Liviu Munteanu (foto), administrator al S.C. Grossmann Engineering Group SRL, întrucât la audierile de marţi de la DNA Ploieşti acesta „a colaborat cu organele de anchetă”, recunoscând faptele de care este acuzat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cel mai probabil, anchetatorii îl vor cerceta sub control judiciar.

Audierile de marți au durat 17 ore în acest dosar.

Dacă va spune tot ce știe, Liviu Munteanu poate aduce procurorilor DNA noi dovezi în susținerea acuzațiilor de deturnare de fonduri EU și evaziune fiscală.

* Cine este Liviu Munteanu, conform Ziarului de Iași

Numele lui Liviu Munteanu a ajuns pentru prima dată cunoscut în Iaşi în anii 90, atunci când acesta a devenit revoluţionar cu acte în regulă. Tot atunci, presa a speculat şi despre prietenia sa cu fostul primar al Iaşului Bebe Onofraş, un alt personaj implicat de-a lungul timpul în mai multe scandaluri. Liviu Munteanu a avut relaţii apropiate şi cu nume importante ale lumii interlope din Iaşi.

La începutul anilor 2000, Liviu Munteanu participa la petrecerile clanului Corduneanu, alături de interlopi ca Ion Clămparu sau membri ai familiei lui Cosmos Tănase.

În 2006, cămătarul Tiberiu Cristodorescu era interceptat de procurorii de DNA vorbind despre o întâlnire pe care ar fi avut-o cu Liviu Munteanu. În respectiva interceptare, Cristodorescu spunea că Munteanu „i-ar fi strecurat“ o informaţie conform căreia cămătarul ar fi fost influenţat de un procuror de la Crimă Organizată în cadrul unei declaraţii.

Dacă despre activităţile necurate ale lui Liviu Munteanu se ştiu destul de puţine lucruri, nu la fel se întâmplă în cazul fiului său, care îi poartă numele. Liviu Munteanu jr. a împuşcat, în 2006, mai multe persoane din Botoşani la ieşirea dintr-o discotecă. Reporterii „Ziarului de Iaşi“ au încercat să-l contacteze ieri pe Liviu Munteanu, însă acesta a avut telefonul închis pe tot parcursul zilei.

La rândul său, prin intermediul firmelor pe care le-a deţinut, ieşeanul Iulian Herţanu a câştigat de-a lungul anilor foarte multe contracte cu autorităţile locale, cele mai multe dintre acestea fiind din judeţele conduse de membri PSD.

Herţanu s-a mutat în Bucureşti după ce s-a căsătorit cu sora lui Victor Ponta, Alexandra Naum, aceasta preluând numele bărbatului din Iaşi. Iulian Herţanu şi mama lui Victor Ponta au fost, de asemenea, asociaţi în mai multe firme cu lipici la contractele publice.

În Moldova, firmele lui Herţanu au câştigat contracte în judeţele Suceava, Neamţ şi Vaslui, conduse de Cătălin Nechifor şi Dumitru Buzatu, ambii membri PSD.

Afaceristul ieşean a preluat firma aflată la ananghie (S.C. Grossmann Engineering Group SRL) pe 25 aprilie 2014, preluând calitatea de la cumnatul premierului. Tot atunci, Munteanu a devenit asociat majoritar al societăţii, cu 60% din acţiuni şi un aport la capitalul firmei de 232.040 de lei, acţiunile fiind preluate chiar de la Iulian Herţanu.

FOTO: Ziar de Iași

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.