Veste buna la Baicoi: Spitalul din oras nu va trata cazuri de coronavirus!

0 82

Veste buna la Baicoi: Spitalul din oras nu va trata cazuri de coronavirus! Directorul DSP Prahova a fost de acord cu argumentele prezentate de autoritățile locale.

Spitalul orășenesc Băicoi a fost vizitat, marți, de prefectul Cristian Ionescu și de șeful Direcției de Sănătate Publică, Dan Decebal.

Aceștia au vrut să afle dacă unitatea medicală este pregătită să trateze bolnavi de COVID-19, așa cum a fost propus în Comitelul Județean pentru Situații de Urgență.

Conducerea spitalului și primarul Marius Constantin au explicat celor doi că ideea nu se poate aplica, deoarece nu este posibil din punct de vedere tehnic acest lucru.

Le-am expus argumente solide. În primul rând, Spitalul orășenesc Băicoi are o structură monobloc și nu pavilionară, deci e greu de creat circuite separate. În al doilea rând, nu are personal suficient pentru a se împărți între pacienții cu COVID-19 și non-COVID-19.”, a explicat edilul orașului.

Marius Constantin a precizat că șeful DSP Prahova a fost de acord cu argumentele prezentate și pare să fi renunțat la idee.

În schimb, a solicitat ca doi medici specializați în boli infecțioase și boli interne, de la Spitalul orășenesc Băicoi, să fie detașați la Spitalul Municipal Câmpina, astfel încât acolo să se poată mări capacitatea de internare pentru alți 30 de pacienți.

Am găsit înțelegere și avem tot sprijinul autorităților județene, fapt pentru care le mulțumesc“, a mai spus primarul din Băicoi.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.