Veste bomba pentru ploiesteni! Primaria vrea sa redeschida Oborul din acest weekend

0 84

Veste bomba pentru ploiesteni! Primaria vrea sa redeschida Oborul din acest weekend, dar îl transformă într-o piață mixtă.

Proiectul de act normativ va fi inclus pe ordinea de zi a Consiliului Local Ploieşti, în şedinţă ordinară de joi, 26 noiembrie 2020.

Raportat la prevederile legale, care reglementează comerţul cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice, respectiv la art. 7 din Hotărârea Consiliului Local nr. 348/2004, tipurile de pieţe ce pot fi organizate în zone publice sunt: pieţe agroalimentare, târguri, bâlciuri, pieţe mixte, pieţe volante, talciocuri.

Având în vedere aceste aspecte, proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Andrei Liviu Volosevici va aduce o specificare exactă a activităţii derulate în acest punct de lucru şi  o încadrare corecta a acestui obiectiv –  „PIAŢA MIXTĂ OBOR”.

Dacă votul va fi favorabil în Consiliul Local vom putea redeschide PIAŢA MIXTĂ OBOR, începând chiar din acest week-end. Aşa cum am anunţat, voi face tot ce se poate să nu blocăm activitatea din piețele municipiului Ploiești, un domeniu care reprezintă un factor important în structura economică a oraşului nostru. Depunem zilnic eforturi pentru ca Ploieştiul să funcţioneze, în această perioadă, în parametri normali. Tocmai de aceea revin cu rugămintea ca toţi ploieştenii să fie responsabili şi să respecte toate normele impuse de lege pentru prevenirea îmbolnăvirii cu COVID-19” a declarat, pe această temă, primarul Andrei Liviu Volosevici.

Noul proiect de hotărâre mai prevede și ca suprafața Oborului să se majoreze cu 6.307 metri pătrați, teren alipit care aparține tot domeniului public și pe care oamenii îl știau de “Bazar”.

În final, SC Hale și Piețe SA Ploiești va gestiona Piața Mixtă Obor, destinată comercializării produselor și serviciilor specifice piețelor agroalimentare și târgurilor, cu o suprafață totală de peste 2,2 hectare.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.