USR: Primaria unei comune din Prahova a dat contract de deszapezire unui…magazin

0 1.411

USR: Primaria unei comune din Prahova a dat contract de deszapezire unui…magazin. Mai precis, unei firme specializată în comerț.

Afacerea s-ar fi derulat anul trecut.

“Primăria Tîrgșoru Vechi a dat, în 2018, contractul de împrăștiere a materialului antiderapant unui celebru bar din Strejnicu! Dekosar Impex SRL este firma care a primit contractul în valoare de 20.000 lei prin atribuire directă, adică fără licitație. Acest lucru a fost verificat de membrii filialei USR Tîrgșoru Vechi în SEAP. Și dacă numele societății vă sună cunoscut este pentru că principalul obiect de activitate este vânzarea de produse alimentare, băuturi și tutun. Adică, mai direct, este un bar. Sediul social al societății este pe strada Iliești nr. 48, din Strejnicu. Aceeași firmă cu doar 3 angajați deține, atenție!, și un magazin de materiale de construcții de pe Strada Crângului, din Strejnicu. Unicul acționar este Barbu George Mădălin. Însă, acesta a preluat firma în urmă cu doi ani, de la Ioana Drăgan, nimeni alta decât fiica primarului PNL al comunei Tîrgșoru Vechi, Nicolae Drăgan. Așadar, mergând pe firul invers, edilul a făcut cadou un contract de 20.000 lei fostei firme a fiicei sale cu care, desigur, nu mai are nicio legătură. Suntem curioși ce alte contracte suspecte a mai semnat primarul din Tîrgșoru Vechi, cu complicitatea actualului Consiliu Local”, au reclamat cei din organizația USR Târgșoru Vechi.

Actualitatea Prahoveană l-a contactat pe primarul Nicolae Drăgan, care se apără astfel: ” “A existat o procedură de selecţie, iar aceasta a fost oferta cea mai avantajoasă. Firma deţine un utilaj pentru împrăştierea de material antiderapant. E un acord-cadru, plătim în funcţie de comenzile pe care le dăm. De exemplu, în ultima iarnă am plătit doar 3.000 de lei, dacă nu ninge atunci nu plătim nimic. Am preferat să lucrez cu oameni din comună, pentru că pot interveni cel mai rapid, nu trebuie să aştept până intervine un alt operator”.

Ziarul de Ploiești

FOTO: Incisiv de Prahova

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.