Una dintre cele mai cunoscute prezentatoare TV din Romania a fost data afara

0 201

Romica Jurca, prezentatoarea buletinului meteo la TVR în ultimii opt ani, nu mai are contract cu televiziunea publică, scrie paginademedia.ro.

În primă fază, ea a rămas fără contract din cauza deciziei TVR de a tăia colaboratorii, apoi a fost reprimită de conducerea Televiziunii, însă directorul Ştirilor TVR, Claudiu Lucaci, nu a mai dorit-o, scrie paginademedia.


”Nu mai am contract cu TVR, deoarece nu mai vrea directorul Direcţiei Ştiri, Claudiu Lucaci (…) Astfel de intenţii a avut de când a ajuns şef la Ştiri, iar de fiecare dată motiva că „nu se mai acceptă colaboratori”, ceea ce era şi este o foarte mare minciună (…) Consiliul de Administraţie a aprobat să fiu menţinută în TVR şi să mi se încheie alt contract (…) În acest sens a fost emisă o hotarare (…) pe care directorul Lucaci a refuzat să o pună în aplicare până la începutul lunii noiembrie 2014. Motivaţiile: nu au fost anunţaţi oficial (minciună), nu citesc intranetul (minciună), nu s-a specificat cu ce dată trebuie încheiat un nou contract, din ce buget voi fi platită etc (…) Mai rău este că la început de octombrie am lucrat câteva zile fără contract, pe care refuză să mi le plătească (…) Îi cer demisia (n.r. lui Lucaci) şi o fac în calitate de contribuabil, cetăţean onest al acestei ţări, umilit de acest individ care se erijează în patron pe bani publici”, a declarat Romica Jurca.

Pe de altă parte, Claudiu Lucaci susţine că Romicăi Jurca i s-a propus un nou contract, dar ea l-a refuzat, solicitând o sumă de trei ori mai mare. ”Doamnei Jurca i s-a propus un nou contract de colaborare, de consultant meteo, pe care domnia sa l-a refuzat motivând că doreşte o sumă de trei ori mai mare. În condiţiile financiare prin care trece televiziunea publică şi având în vedere că doamna Jurca are un loc de muncă, am apreciat ca este imoral să angajăm astfel de cheltuieli, mai ales că ANM ne pune la dispoziţie gratuit informaţiile meteo”, a declarat Lucaci.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.