Un director al fondurilor de pensii: Ne-am înselat clientii timp de 20 de ani

0 242

Clienţii fondurilor de pensii pierd bani deoarece „niciunul nu înţelege“ cât de multe comisioane sunt aplicate conturilor de pensii sau conturilor individuale de economii, a afirmat Daniel Godfrey, directorul general al Asociaţiei Managerilor de Investiţii din Marea Britanie.

Într-o critică fără precedent a practicilor industriei de profil, acesta a explicat că în trecut calculele privind comisioanele erau „înşelătoare“ şi bazate pe „presupuneri in­exacte“, scrie publicaţia britanică The Telegraph.

Ţarul unei industrii care administrează anual depozite de 835 de miliarde de lire sterline, Godfrey a cerut fondurilor de investiţii să pună capăt celor „20 de ani“ de comisioane ascunse.

Deponenţilor ar trebui să li se ofere „o imagine completă asupra tuturor costurilor pe care le implică procesul de investiţie“, a spus Godfrey.

Până în prezent fondurile de investiţii le spuneau clienţilor care îşi deschideau conturi pentru pensii sau economii că aproximativ 1,5% din banii aflaţi în depozite vor fi traşi din cont sub forma comisioanelor în fiecare an.

Cercetările unei campanii pornite de The Telegraph contra practicilor abuzive ale managerilor de fonduri au arătat însă că deponenţii ajung la vârsta pensionării cu aproape 45% mai puţini bani decât ar fi putut acumula. Adevăratul nivel al comisioanelor s-ar apropia de 3,2

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.