Un ultim mesaj pentru primarul Adrian Dobre

0 339

Aleg să îi scriu pe această cale, pentru ca voi toți cei care îl criticați să citiți odată cu el ce am de spus. Nu sunt multe cuvinte, dar mi le-am ales cu grijă.

Adi,

Nu ești cel mai bun primar al Ploieștiului, pe care l-am cunoscut, dar cu siguranță ești printre cei mai cinstiți. Asta în pofida faptului că și pe lângă tine au roit niște hiene…

Nu ai realizat multe, dar nu îți pot imputa decât indecizia din unele momente,  slăbiciunea – din altele și modul cum te-ai înconjurat de oameni care au profitat, dar nu te-au ajutat.

Pentru cei care au stat pe margini și au privit, părea că nu faci nimic pentru oraș. Probabil ești printre edilii subapreciați, din lipsă de realizări concrete. Asta nu înseamnă că nu ai făcut nimic. E o teorie falsă.

Știu că ai încercat, dar te-ai lovit de o serie de probleme reale: un buget local aflat la minimul istoric; un aparat administrativ înțepenit de frică și bulversat de presiunile politice; lipsa pârghiilor din Consiliul Local și din comisiile de specialitate, unde PSD a făcut legea (apropo, am auzit de niște tranzacții dubioase, în care și-au băgat mânuțele mai mulți consilieri); lipsa unui ajutor concret din partea Guvernului; datoriile uriașe moștenite de la foștii primari.

Ești un om bun, dar un slab politician. Nu știu dacă asta este un minus, neapărat. Probabil mai ai multe de învățat și îți lipsește și șmecheria necesară, pentru că totul este un compromis în lumea politică.

Dacă vei învăța din greșeli, nu este totul pierdut.

Iulian Maxim

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.