Interviu cu primarul orasului Baicoi: “Continuam lucrarile”

0 1.205

Interviu cu primarul orasului Baicoi: “Continuam lucrarile”. Aflați care sunt prioritățile administrației locale pentru anul în curs. 

– Cu ce gânduri ați pornit la drum în 2020?

– Speranța mea, fără a avea niște cifre concrete pentru bugetul local pe acest an, este ca suma pe care o avem de investit să fie măcar la nivelul din 2019, adică 8,4 milioane de lei. Nu mă aștept la un ajutor consistent din partea Consiliului Județean Prhova sau din partea Guvernului, deși orice leu în plus ar fi binevenit. Dar trebuie să fim realiști, deoarece țara trece prin reale probleme financiare.

– Ce priorități v-ați stabilit pentru acest an?

– Vom continua asfaltările în orașul Băicoi, pentru că încercăm să aducem un confort locuitorilor de pe fiecare stradă. I-aș ruga pe oameni, totuși, să nu uite că nu avem bani suficienți ca să facem totul odată. Localnicii văd că se lucrează, dar vor și pe strada lor. Trebuie răbdare, ca să finalizăm totul, pentru că am găsit acest oraș cu o mulțime de minusuri, care nu pot fi rezolvate instantaneu.

– Când spuneți asfaltări, vorbim de câteva sau de zeci de străzi?

– Vorbim de zeci de drumuri locale. O să dau detalii în viitor. Mai avem puține de modernizat și mă refer la cele de piatră. Undeva la 5 – 6 străduțe. Altele figurează ca asfaltate, dar au fost afectate de lucrările de canalizare, așa că vom încerca să le reabilităm. În plus, avem în vedere un sistem complex de modernizare a unor străzi, care presupune nu doar asfaltări, dar și construirea unor rigole de colectare a apelor pluviale, plus amenajarea intrărilor în curțile oamenilor. Până acum nu se făcea treaba asta. Proiectele anterioare prevedeau doar modernizarea și reabilitarea părții carosabile.

– În afară de străzi, ce altceva mai aveți în vedere?

– Cu siguranță trebuie să continuăm și să bugetăm proiectele pe care le avem deja în implementare. Și aici vorbim de toate lucrările pe fonduri europene, care necesită partea de cofinanțare aferentă: proiectul de construire a noului parc, proiectul privind modernizarea și dotarea spitalului, proiectul de modernizare a sistemului de iluminat public, proiectele de modernizare a unităților de învățământ prin programul PNDL etc. De asemenea, vom continua lucrările de cosmetizare ale orașului, adică curățenia și toaletarea spațiilor verzi, plantarea de copaci. Îmi mai propun să facem trotuare pe străzile Înfrățirii și Oltului și, pentru că vrem să accesăm fondurie europene printr-un contract pe care dorim să-l semnăm foarte repede, trotuare pe străzile Horia, Tufenilor, Morii, Primăverii, Popa Șapcă. Le doresc realizate pentru a oferi o siguranță pietonilor. Mai am în vedere un proiect privind înființarea de piste de biciclete în orașul Băicoi, din bugetul local, pe zona centrală, de la Schelă până la Canton, dar cu ocolirea centrului localității, pentru a nu deranja activitățile comerciale de acolo. De asemenea, dorim să modernizăm piața, dar aici depindem de Consiliul Județean, care trebuie să modifice Planul Urbanistic Zonal, pentru că avem câteva interdicții.

– Puteți să le realizați pe toate?

– Nu știu dacă vom avea banii și timpul necesar, dar asta îmi propun. În plus, vreau să realizăm studii de fezabilitate pentru o șosea de centură a orașului Băicoi și pentru reabilitarea și refacerea podurilor care traversează pârâul Dâmbu.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.