Un senator de Prahova cere unificarea si digitalizarea datelor agricole

0 146

Un senator de Prahova cere unificarea si digitalizarea datelor agricole. George Marussi (USR) este membru în Comisia pentru agricultură, industrie alimentară si dezvoltare rurală.

Noua propunere legislativă ar avea avantajul de a micșora birocrația și de a face mai transparente deciziile administrative din acest domeniu.

Iată ce a scris senatorul George Marussi:

Am depus o inițiativă legislativă pentru unificarea și digitalizarea informațiilor privind sectorul agricol.

Avantajele acestui proiect:

• Debirocratizarea, prin eliminarea cerinței ca evidența atestatelor de producător și a carnetelor de producător să se realizeze prin înscrierea acestora atât în registrul de evidență a atestatelor de producător și a carnetelor de producător, cât și în registrul agricol,

• Digitalizarea și facilitarea accesului la informație, inclusiv pentru publicul larg asupra modului în care se ține evidența atestatelor și a carnetelor de producător eliberate, astfel încât procesul de digitalizare să își îndeplinească complet scopul.

• Împiedicarea fraudelor și facilitarea controalelor în teren, piețe și oboare, pe bază de etichetare QR.

Registrul Agricol Național (RAN) va fi implementat, dezvoltat și administrat de către Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară si va deveni un sistem informatic centralizat care va conține toate informațiile cu privire la proprietatea agricolă și producătorii agricoli. El va înlocui trei registre distincte: Registrul agricol, Registrul atestatelor și carnetelor de comercializare a producătorilor agricoli și RAN, toate trei reglementate prin legi diferite.

Noul registru va fi digitalizat complet și va permite accesarea rapidă a informațiilor atât de autorități cât și de utilizatori, înlocuind actualul sistem de evidență multiplă a informațiilor cu un sistem unic de înregistrare și gestionare a informației, în beneficiul tuturor.

Aceasta inițiativa legislativă se înscrie în cadrul eforturilor USR de digitalizare a administrației publice și a ușurării accesului la informații și documente relevante pentru cetățeni.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.