Un robot creat pentru a alăpta bebeluși are expoziție inedită în UK

0 173

Roboţii cu inteligenţă artificială ar putea să ne hraneasca bebelusi astfel ca rolul mamei ar putea fi diminuat sau inlocuit, in momentele din zi in care ea decide acest lucru. Acest robot ar putea fi folosit in situatiile in care bebelusi nu au parinti.

Insa intrebarea cheie este: am avea încredere să ne lăsăm un copil pe mâna robotizată a unei maşinării, ca să îl alăpteze? Totul este discutabil cu puncte pro si contra.

Mhairi Maxwell, assistant curator at V&A Dundee a declarat ca: „Este un robot care atinge uşor braţul unui pacient, care ar putea să aibă sau nu rude sau prieteni în viaţă. E o speculaţie, un viitor posibil pentru noi toţi, o teamă universală (de singurătate, n.r.), iar acest robot te atinge ca să ştii că nu eşti singur, că eşti îngrijit, că eşti iubit.”

Tot Mhairi Maxwell, a mai declarat ca: „Explorează o întrebare provocatoare: “Ne vor lăsa roboţii fără locuri de muncă? Eşti întâmpinat de YuMi, un robot care lucrează cot la cot cu oamenii în fabrici. Este un robot des întâlnit, pe care-l veţi găsi în cele mai multe fabrici din industria de automatizare.” .

Cu siguranta ca acest robot nu poate sa inlocuiasca dragostea umană a unei mame.

Vom vedea ce ne rezerva viitorul…

Ziarul de Ploiești

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.