Un profesor de la UPG Ploiesti spune ca laserul de la Magurele nu va avea cercetatori din cauza lui… Ponta

0 432

Laserul de la Magurele risca „sa nu atraga cercetatori deloc”, a avertizat fostul secretar de stat, Dragos Ciuparu. Intr-un interviu acordat emisiunii Sound of Science, pe GoldFM, Ciuparu a intrebat: „Ce cercetator ar alege sa se duca sa lucreze intr-o tara in care prim-ministrul nu este sanctionat si este lasat sa arunce la gunoi un titlu pe care altfel l-a obtinut fraudulos dupa parerea Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti?”.

Dupa un doctorat la Universite Paris Diderot si ani de cercetare si predare in inginerie chimica la Yale University, Ciuparu a revenit la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti, iar in perioada 2010-2012 a condus Autoritatea nationala pentru Cercetare Stiintifica.

De asemenea, a fost secretar de stat in Ministerul Invatamantului, in Guvernele Boc si Ungureanu.

In prezent, este membru al echipei de consilieri a Uniunii Europene pentru asistenta in politici publice in Republica Moldova, pe domeniile Educatie si Cercetare, potrivit soundofscience.info.

„Ce cercetator decide sa vina intr-o tara, intr-un mediu in care nu stie daca in anul care tocmai a inceput va exista o competitie de proiecte stiintifice, in care nu stie daca suma alocata pentru anul viitor – caci proiectele de cercetare se desfasoara multi-anual, de regula pe trei ani -, va fi disponibila sau nu? (La noi exista in practica obiceiul ca banii contractati in 2015 pentru 2016 sa fie redusi la jumatate.) Apoi, ce cercetator ar alege sa vina intr-o tara in care se practica nesanctionarea abaterilor etice grave de la etica cercetarii? Ce cercetator ar alege sa se duca sa lucreze intr-o tara in care prim-ministrul nu este sanctionat si este lasat sa arunce la gunoi un titlu pe care altfel l-a obtinut fraudulos dupa parerea Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti?”, a declarat fostul secretar de stat in Ministerul Educatiei.

 

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.