DGRFP Ploiesti: Afla noile modificari in formularele 101 si 100

0 271

Prin O.P.A.N.A.F 4024/23.12.2014 publicat in M.O. nr. 2/05.01.2015 au fost modificate, formularul 101 „Declaratie privind impozitul pe profit” si Instructiunile de completare ale acestuia. Totodata, prin ordinul mai sus mentionat a fost completat „Nomenclatorul obligatiilor de plata la bugetul de stat” si s-au modificat Instructiunile de completare ale formularului 100 „Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat”.

Astfel, in noul formular 101 s-a introdus o detaliere a veniturilor din dividende in functie de provenienta acestora, respectiv primite de la: o persoana juridica romana, o persoana juridica straina situata intr-un stat tert, o filiala situata intr-un stat membru U.E sau din vanzarea/cesionarea titlurilor de participare, din lichidarea unei alte persoane juridice romane sau a unei persoane juridice straine situate intr-un stat cu care Romania are incheiata o conventie de evitare a dublei impuneri si alte venituri neimpozabile.

A fost intodusa o noua rubrica a impozitului pe profit scutit, respectiv suma aferenta scutirii de la plata impozitului pe profitul reinvestit, conform art. 19^4 din Codul fiscal.

Sumele reprezentand cheltuielile cu sponsorizarile si/sau mecenat, burse private acestea vor fi completate in functie de perioada de provenienta, respectiv aferente anului curent sau reportate din anii precedenti, conform prevederilor legale.
In ceea ce priveste modificarea Instructiunilor de completare a formularului 100 „Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat” acestea se refera la modul de declarare la bugetul de stat a contributiilor pentru finantarea unor cheltuieli in domeniul sanatatii.

Totodata, Nomenclatorul obligatiilor de plata la bugetul de stat a fost completat cu: – Contributie trimestriala datorata pentru contractele cost-volum/cost-volum-rezultat si – Contributie datorata pentru volume de medicamente consumate care depasesc volumele stabilite prin contracte.

PETRE DANIEL CRISTIAN
DIRECTOR GENERAL DGRFP PLOIESTI

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.