Un primar prahovean și-a pierdut mandatul, pentru că a fost condamnat definitiv

0 173

Un primar prahovean și-a pierdut mandatul, pentru că a fost condamnat definitiv, de către Curtea de Apel Ploiești.

La două luni de la decizia instanței, prefectul de Prahova, Virgiliu Nanu, a semnat, astăzi, un ordin prin care mandatul edilului din comuna Lapoș încetează înainte de termen.

Primarul Dumitru Constantin Ţîrlea a fost condamnat, de către Judecătoria Ploiești, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, în urmă cu aproape un an. Fapta s-a petrecut în anul 2018.

Magistrații de la Curtea de Apel au menținut sentința, printr-o hotărâre definitivă, dată în februarie.

Solutia pe scurt: In baza art.421 alin.1 pct.1 lit.b C.p.p. respinge apelul formulat de inculpatul ŢÎRLEA DUMITRU CONSTANTIN, împotriva sentinţei penale nr.780/10.05.2022 pronunţată de Judecătoria Ploieşti, ca nefondat. In baza art.275 alin.2 C.p.p. obligă apelantul-inculpat la plata sumei de 800 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Constată că inculpatul a fost asistat de apărător ales. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei în şedinţă publică azi, 23.02.2023.
Document: Hotarâre 290/2023 23.02.2023

Conform legii, edilul poate ataca și ordinul emis de prefect, în instanța de contencios administrativ (în termen de 10 zile), dar șansele de a câștiga sunt aproape inexistente, singurul scop posibil fiind acela de a mai trage de timp.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.