Un prim caz de coronavirus in Dambovita. Barbatul a fost infectat in Bucuresti

0 905

Un prim caz de coronavirus in Dambovita. Barbatul a fost infectat in Bucuresti, unde făcea dializă, de un alt pacient confirmat că avea boala și care a decedat.

Un localnic din comuna Corbii Mari, sat Grozăvești, este persoana diagnosticată recent cu COVID-19.

Bărbatul a fost la o clinică particulară din București, pentru dializă, dar acolo a avut contact direct cu un alt pacient, care era infectat cu coronavirus și care între timp a și decedat.

La începutul acestei săptămâni, dâmbovițeanul a început să se simtă rău, cu simptome evidente de gripă, așa că a fost preluat și dus de urgență la Spitalul “Victor Babeş”.

Rudele susțin că ar fi fost informate, ulterior, că bărbatul a făcut testele, care au ieșit pozitive. Și au intrat în panică, deoarece au avut contact cu el.

Între timp, și primarul comunei Corbii Mari a confirmat informația, deși Prefectura Dâmbovița nu a putut oferi niciun detaliu.

Calm, rațiune și multă grijă!
Da, avem primul caz de coronavirus în comuna noastră. Era un scenariu posibil și probabil pe care l-am anticipat și pe care l-am amânat cât s-a putut. Dar nimeni nu se poate feri din drumul acestui virus și trebuie să luăm lucrurile ca atare. Acum, mai mult ca oricând, instituțiile trebuie lăsate să-și facă datoria. Primul lucru pe care-l vom face rapid: în jurul gospodăriei, vom acționa cu substanțe de dezinfecție din Registrul Național al Produselor Biocide, recomandabile în astfel de cazuri.
În acest context, vreau să vă anunț că serviciile publice administrative ale Primăriei vor fi disponibile numai pentru situații de absolută necesitate. Primăria rămâne deschisă, dar numai pentru nevoi urgente. Serviciul la ghișeu este suspendat, iar petițiile sau alte probleme care se pot rezolva pe parcurs le puteți trimite pe adresele de e-mail. Vorbim la telefon, suntem prezenți non-stop în localitate și suntem în prima linie a luptei cu această epidemie. Avem curaj, avem rațiune și vom trece cu bine peste asta. Vă promit!
Revenim cu măsurile ce vor fii comunicate si luate de Instituțiile Statului.”, a scris Ionuț Bănică, primarul din comuna Corbii Mari.

Bărbatul care a luat coronavirus se pare că are un magazin în localitate, așa că tot satul e acum panicat.

Familia lui a fost rugată să se autoizoleze la domiciliu, urmând ca toți membrii să fie testați.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.